Speltips inför Hammarby – Malmö FF 20/10: Allsvensk guldstrid

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2019

Allsvensk guldstrid står på schemat den här helgen. Malmö FF har ett bra utgångsläge inför matchen mot Hammarby den 20 oktober 2019.

Annons:

Efter ett långt och synnerligen jobbigt landslagsuppehåll för alla oss som har allsvenskt fokus under höstdelen av säsongen är det nu dags att dra igång den allsvenska guldstriden igen. Det återstår inte mer än tre (!) omgångar innan vi vet var Lennart Johanssons pokal kommer att hamna.

Det går att säga mycket om den här säsongen, men frågan är om det inte är den allra mest spännande i modern tid. Det har funnits år som också varit extremt spännande – 2001, 2010 och 2012 är tre bra exempel så här på rak arm – men nu är det hela fyra lag som fortfarande har en reell chans att vinna den här serien. Det känns nästan som att flera lag har det i egna händer.

Men allra bäst utgångsläge har såklart Malmö FF i egenskap är serieledare, om än på samma poäng som Djurgården. Såvida skåningarna vinner sina tre matcher ska det här förmodligen räcka till ett nytt SM-guld för dominanterna i svensk fotboll.

Men Hammarby är också med i striden, tre poäng bakom. De går ikapp och förbi MFF i händelse av en vinst på Tele 2 Arena. Det gör att den här matchen är oerhört skarp för tabelltoppen.

Annons:

Glenn Nyberg håller i korten

Spontant känns det här därför som en match som det kommer att smälla en hel del i, men faktum är att vi efter närmare analys förväntar oss en något annorlunda matchbild än så. Det här kommer såklart att vara en spänd historia där båda lagen inte viker sig en tum eller ens en millimeter. Men det kommer också vara en match där lagen är rädda om sin nolla.

Dessutom är Jeppe Andersson, planens kanske mest givna terrier och den som hade fått ett gult kort bara han tagit sig in på plastgräset, avstängd i den här matchen. Hammarby saknar även Muamer Tankovic, som kanske varit årets bästa allsvenska spelare.

Plastgräset är en annan faktor. Det är ingen hemlighet att det här bidrar till ett mindre intensivt spel vad gäller närkamper. Det gör att vi också tror på en mer bevakande tillställning än en där det smäller direkt.

Domaren för dagen, Glenn Nyberg, har också en tendens att tillåta ganska hårda tag. Det räknar vi med att han gör även i den här toppmatchen. Det vore onödigt att lägga en blöt filt över stämningen genom att vifta alldeles för friskt med korten.

Malmö FF riskerar att sakna Anders Christiansen, men i övrigt ser det ut som att alla spelare finns tillgängliga. Det gör att Uwe Rösler formerar ett oerhört starkt lag. Trots det tror vi att MFF vågar ligga lågt och gå på kontring.

Under 4,5 kort spelas till 1,62 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 kort
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 20/10
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: