Speltips inför Hammarby – Östersund 14/5: Tätt toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2019

Ett allsvenskt toppmöte ska utspelas när Hammarby och Östersund mäter krafterna på Tele2 Arena och trots stockholmarnas spetsvässade form finner vi snarare värde i de olika skrällspelen.

Annons:

Kanske är Hammarby en kandidat för titeln att ta på allvar? Efter en halvdan start på spelåret har formen toppats och efter den så omtalade derbyvinsten över Djurgården – där det under större perioder var total dominans – har även Örebro SK och Sirius värjts undan. Tre raka. Blir det till fyra?

För närvarande är 08:orna med i toppracet och verkar med andra ord heller inte ha planer på att lämna dito. Muamer Tankovic har varit en av seriens mest dominanta spelare och senast smällde han in båda fullträffarna som innebar tre pinnar mot nämnda Sirius. Gubben i lådan, som så ofta förr.

Östersund är också med och nosar på toppen, enbart pinnen bakom kvällens motståndare och en förlust på åtta matcher. I vissa matcher har de positiva resultaten kanske inte varit helt rättvisande till matchbilderna, men effektiviteten är förstås en styrka som vidare talar för ÖFK i framtiden.

Förra veckan löstes ett 1-1-kryss hemma mot ett namnstarkt BK Häcken. Den benhårde försvarsklippan Thomas Poppler-Isherwood, efter hörna, var den som prickade in kvitteringen redan i mitten av den första halvleken. Faktiskt hans andra mål för klubben och det efter fem spelade matcher.

Effektivt och försvarsstarkt ÖFK

Oddsen på spelen till Hammarbys fördel har droppat i veckan och nu värderar vi det som värt att istället ta en skrällposition. Lite för stor reaktion från marknadens sida, är tanken.

Att ställas mot ett så formstarkt Hammarby på Tele2 Arena blir såklart en svårlöst uppgift för Östersund. Stockholmarna har inte bara inkasserat fina resultat, utan stått för flera suveräna prestationer. Offensiven är sylvass. Flera pjäser som levererar såväl mål som assist.

Men Östersund har också fått bra utdelning; vunnit tre matcher, spelat fyra lika och förlorat blott en. Den sistnämnda kom dessutom i årets på pappret svåraste match, Malmö FF borta. De har varit effektiva och kanske haft lite flyt vid vissa tillfällen, men det är uppenbart knepigt att ställas mot ÖFK för närvarande.

Matchen senast, den mot Häcken, var ett praktexempel på det. Göteborgarna tryckte upp sina positioner med tiden i matchen, när det stod oavgjort, också slutresultatet, men skapade relativt lite mot ett välsamlat och organiserat ÖFK-försvar. Att sätta just defensiven blir en huvudnyckel även här.

Vårt speltips blir Östersund +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till fullt acceptabla 1,93 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.
Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Östersund +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, tisdag 14/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.