Speltips inför Hammarby – Sirius 10/5: Fart, fläkt och …?

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Räkna iskallt med fart, fläkt och mål i fredagens allsvenska batalj Hammarby och Sirius emellan på Tele2 Arena. Här tar ni del av matchens bästa speltips.

Annons:

Getingboet Allsvenskan rullar vidare och redan under fredagen spelas smakretaren inför en fullspäckad helg. Och visst, underhållande kan det bli…

Allsvenskan är fortfarande häpnadsväckande tät, skrällarna har varit av återkommande tema och trots krisstämplar – om än i flera fall lite väl mediakryddat – på flera storklubbar har de alltjämt känn på den absoluta toppen.

Bara för ett par veckor sedan var Hammarby svårt nedsnackade för att sedermera stå för en toppinsats i derbyt mot Djurgården, vinna detsamma och därefter nu senast vinna med tre mål mot tre när Örebro SK besöktes. Blott tre pinnar skiljer nu till toppen av kullen, där Malmö FF återfinns. Dock flera konkurrenter däremellan.

Sirius rivstartade serien med att vinna dubbla matcher, men har tappat momentum totalt och plockat så lite som ynka pinnen på de fem senaste matcherna. Nu har de förlorat två hemmamatcher, båda med 2-4, efter varandra när Elfsborg och IFK Göteborg stått för motstånden. Vartåt barkar det, kan man undra?

Målas åt båda håll

Matcherna har det varit upp och ner i, mer uppåt på sistone, men en sak som varit konsekvent i Hammarbys matcher är att offensiven varit sprudlande och defensiven mer sårbar.

Utfallet i matcherna är att alla sju innehållit mål åt båda håll. Flera böljande historier. Lite vad man kunnat vänta av stockholmarna, helt enkelt. Skillnaderna mellan spelarna på de offensiva kontra defensiva positionerna är fundamentala.

Ta matchen mot ÖSK senast, där man ledde med 3-0 inför de avslutande tio minuterna och därefter var nära att tappa allt; släppte in två mål. Darrar till så fort som man blir nedpressade i banan.

Mads Fenger och Jesper Andersen är fortsatt tveksamma och det är knappast positivt ur försvarssynvinkel.

Lite samma jargong har det varit runt Sirius och specifikt i de två senaste matcherna; 2-4-förluster mot Elfsborg respektive Blåvitt. Skapades en hel del framåt, hyfsad effektivitet och ett försvarsspel under all möjlig kritik. Organisationen bakåt i banan oroar och att hålla nollan på Tele2 Arena, mot Hammarby, ska inte hända. Men själva hitta nätet, varför inte?

Bethard erbjuder 1,77 gånger pengarna för att det ska målas åt båda håll. Det värderar vi vara helt klart spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, fredag 10/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.