Speltips inför Helsingborg – AIK 15/5: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2019

Onsdagen är fullspäckad med allsvensk fotboll och ett av våra speltips hämtas från mötet mellan Helsingborg och AIK på Olympia, där vi med bestämdhet tar sida. Vem vinner?

Annons: Oddsboostar: 21,0 på Helsingborg eller 11,0 på AIK. Läs mer här. Regler & villkor gäller. 

Annons:

Vindarna vänder fort på den svenska fotbollscenen och för närvarande oerhört om AIK, som under serieupptakten kritiserats hårt för deras impotenta anfallsspel och ett par enorma plattinsatser, läs: bortamatcherna mot Örebro SK och IFK Göteborg, som de mest klara av exemplen.

Men nu ser det bättre ut. Detta efter söndagens derbyskalp borta mot ärkerivalen Djurgården; 2-0 och en välkontrollerad andra halvlek. Innan dess städades AFC Eskilstuna av med två mål mot ett. Även om AIK varit förtjänta av kritik i flera av de inledande åtta matcherna, är de fortfarande uppe och slåss i toppen. Glappet till serieledande Malmö FF är på fyra pinnhål.

Ur ett nykomlingsperspektiv har Helsingborg ett spektakulärt lag; massvis av allsvensk rutin och en mängd av kvalitativa spelare. Kontraktet borde väl åtminstone inte vara i minsta fara, eller?

Vissa varningsflaggor har ändock höjts. Fem raka matcher utan vinst har avverkats, tre förluster och två kryss specifikt. Generellt har bortaspelet varit under all kritik, fyra av fyra förlorade, medan hemmaditot varit klart bättre; två vinster och två kryss. Senast blev det en snöplig uddamålsförlust när Kalmar FF stod för motståndet på Guldfågeln Arena.

AIK – ett betydligt bättre fotbollslag

På Olympia har Helsingborg visat framfötterna och står ännu stärkta med en nolla i förlustkolumnen. Glädjande besked inför denna match är dessutom att kaptenen och landslagsmeriterade Andreas Granqvist är tillbaka i truppen tillsammans med David Boysen, Carl Thulin samt Noel Mdo. Fortsatt indisponibla är Mohammed Abubakari, Alexander Farnerud och Kundai Benyu.

Huruvida Granqvist är redo för mer än några minuters speltid eller en hel match är däremot oklart. Mest sannolikt är att han inleder på bänken och att processen tillbaka tas steg för steg, med försiktighet.

Att detta skulle bli en ”walk in the park” för AIK borde inte finnas på kartan, men man kan heller inte blunda för att deras favoritskap ska vara betydande. Hemmastyrkan till trots – HIF har, som nämnt, fem raka utan vinst och på det centrala mittfältet är avbräcken på firma Abubakari och Farnerud stora.

Gästerna stod för en stabil – typisk AIK-prestation, som vi lärde känna dem förra året – i förra veckans derby och borde komma till Olympia uppumpade av ny energi. Årets främsta styrkebesked. Med ångan uppe borde de ha alla möjligheter till att inkassera en tredje rak fullpottare och i synnerhet undvika förlora. 

Hur man än vrider och vänder på det är AIK den klart bättre parten och borde, utifrån vår analys, få axla ett större favoritskap. De spelas därför med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – till 1,64x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: AIK +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 15/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.