Speltips inför Helsingborg – Djurgården 6/4: Oviss match

Spelbloggare Publicerat: 6 maj 2019

Det blir ett målspel inför måndagens allsvenska batalj mellan Helsingborg och Djurgården, som båda är svåra att bedöma var de står formmässigt, och ni tar del av tipset, oddsen samt startelvorna här.

Annons:

En på alla sätt och vis spännande match är det som ska utspelas på Olympia i samband med att den nya veckan tar vid. 19:00 är avsparkstiden och kanalerna Sportkanalen samt C More Play.

Nykomlingen, en unik sådan med hänsyn till deras så rutinerade spelarmaterial, Helsingborg har blandat friskt i prestationer under de sex inledande matcherna av Allsvenskan anno 2019. Hemmamatcherna har renderat i två fullpottare, över IFK Norrköping samt Hammarby, och ett kryss mot GIF Sundsvall medan de tre bortamatcherna alla förlorats – mot BK Häcken, IFK Göteborg och Östersund.

Hemmaspelet lovar i alla fall mer inför framtiden och det ska bli spännande att se med vilken approach som HIF kliver ut på Olympia med. Kan bli lite vad som helst av deras matcher, är känslan.

Trots ett katastrofalt utfört 08-derby mot Hammarby, en 1-2-förlust där siffrorna borde ha blivit större, stod Djurgården alltjämt kvar som herre på täppan i serien inför omgången. Det har blivit försvinnande lite mellanmjölk från Blåränderna; flera närmast prickfria insatser och ett par som lämnade allt att önska.

Facit 3-2-1 är emellertid ett starkt sådant – något som inför omgång sju innebar att man delade förstaplatsen med Malmö FF medan Elfsborg samt Östersund var bakom på sämre målskillnad. Allsvenskan är extremt jämn den här säsongen och vartenda litet tapp kan komma att bli förödande.

Båda lagen gör mål?

På Olympia har Helsingborg visat klassen under serieupptakten och de ska därmed ses som ett stort hot för DIF som kommer från ett betydande bottennapp mot rivalen Hammarby. Känslan är att en mycket oviss match väntar, men där stockholmarna såklart är att betrakta som favoriter.

Det som oroar HIF är delvis prestationen i 0-3-förlusten mot Östersund senast samt att innermittfältsduon bestående av Alexander Farnerud och Mohamed Abubakari, som i matchen klev ut skadade, riskerar att behöva stå åt sidan. Kan betyda att motståndarna får allt större chanser att operera mer fritt på mittfältet.

Detta medan Edward Chilufya kommer tillbaka i spel och kan göra allsvensk årsdebut. Den vindsnabbe yttern har saknats oerhört och ska bidra med fart, fläkt och ett offensivt hot. Som alltid. Även kaptenen tillika mittbacksklippan Marcus Danielson är aktuell för spel.

Vi tror att Helsingborg, oavsett hur det blir med skadorna, kommer försöka komma ut aggressivt i matchen – likt i de andra hemmamatcherna, vilket kan öppna upp det hela. Anmärkas är att på Olympia har samtliga matcher innehållit mål åt båda håll. För Djurgården har fyra av sex matcher gjort dito och senast var det hönsgård i försvaret.

Mål åt båda håll? Det spelas till oddset 1,83 hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Öppna ditt konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 6/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.