Speltips inför Helsingborg – Malmö FF 2/6: Skånederbyt är tillbaka!

Simon Pålsson Publicerat: 2 juni 2019

Malmö FF åker till Olympia som favoriter inför årets första Skånederby i Allsvenskan. Speltips inför mötet med Helsingborg den 2 juni 2019 finns här.

Annons:

Efter två års frånvaro är det åter dags för ett Skånderby i den allsvenska fotbollen. Eller ja, det har spelats Skånederby annars också, men det Skånederby som brukar stavas med stort S och som många syftar på är det mellan Helsingborg och Malmö FF.

Det är trots allt den skånska fotbollens två bästa lag. Om vi ser historiskt, både i närhistorien och på lite längre sikt, finns det inga lag som riktigt kan mäta sig med dessa båda. Malmö FF är i sin tur betydligt större mätt i meriter än Helsingborg, men rivaliteten ligger också bortom vad som har hänt på planen.

Räkna med att publiken i Skåne har längtat efter att få se ett derby igen. Av allt att döma blir Olympia fyllt till bredden och runt 4000 himmelsblå väntas ta sig till matchen. Med andra ord kan det nog bli väldigt bra tryck – mest troligt från båda sidor. En perfekt avslutning på den allsvenska derbysöndagen alltså.

Målspel från Olympia

Och själva matchen då?

Jo, Malmö FF är klara favoriter på förhand och det går att förstå varför. Laget radar upp vinst efter vinst i toppen av den allsvenska tabellen och har redan en bekväm serieledning. Efter en trevande inledning har MFF sett ruskigt starka ut på sistone med flera nyckelspelare i väldigt fin form.

Det har funnits en del skadebekymmer – inte minst i backlinjen – men ersättarna har steppat upp otroligt. Nu väntas varken Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson eller Fouad Bachirou spela i det här mötet heller. Det har å andra sidan inte spelat så stor roll innan.

Helsingborg då? Efter en kanonstart har nykomlingen tappat lite i kraft. Andreas Granqvist, viktig spelare för laget såväl på som utanför planen, dras också med skador och hans medverkan är därför osäker här. Det är en spelare som hade behövts för att kunna prestera på högsta nivå.

Helsingborg är med det sagt ganska starka i sin offensiv och med en del ommöblering i MFF-backlinjen finns det alla chanser att såra sina gäster.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger krämen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  17:30, söndag 2/6
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.