Speltips inför Helsingborg – Östersund 30/8: Brutalt ångestmöte

Spelbloggare Publicerat: 29 augusti 2019

Två av Allsvenskans för närvarande sämsta lag i form av Helsingborg och Östersund ska mäta krafterna med varandra under fredagskvällen – och här hittar ni vårt speltips inför matchen.

Annons:

Tack och adjö med Per-Ola Ljung. Tack och adjö med Henrik Larsson. Nu i veckan nobbade av Mikael Stahre. Den före detta assisterande i Alexander Tengryd, mot sin vilja, vid huvudposten tillfälligt. Tränarsituationen är hemsk i Helsingborg, vars allsvenska kontrakt är i stor fara.

Man kan också se det ur ett större perspektiv; att HIF är en grovt misskött fotbollsförening. Ekonomin är urusel. Viktiga pjäser har lämnat, bland andra Rasmus Jönsson. Den spelare i truppen med flest mål är nu mittfältaren Max Svensson med sina fyra fullträffar. Vem ska bära offensiven?

Här kommer kaptenen Andreas Granqvist inte heller kunna medverka på grund av en avstängning. Men med hänsyn till hur han presterat, kan man diskutera hur stort av ett avbräck det är. När han blev uttagen till kommande landslagssamling i veckan höjdes buropen bland många.

Sportsligt talar siffrorna sitt tydliga språk för skåningarna; en pinne på de sex senaste allsvenska matcherna, 0-5 i baken mot IFK Norrköping förra veckan och under denna period även en 1-2-förlust i Svenska Cupen-kvalet mot Oskarshamn AIK, som är jumbo i Division 1 Södra.

Annons:

Desperation

Men om det ska vända, den nedåtpekande spiralen brytas, då kommer Östersund som en passande motståndare. Också ett av seriens sämsta lag just nu.

För att sätta även deras form i siffror: sex raka allsvenska matcher utan vinst och enbart en på de 15 senaste. De är tre pinnar ovanför kvällens motståndare, som i deras tur har två ner till Falkenberg på kvalplatsen. Kan absolut bli inblandade i bottenstriden.

Att ÖFK under sommarfönstret tappade Hosam Aiesh och Curtis Edwards, två av de absolut bästa spelarna under flera års tid. Här saknas dessutom halva den ordinarie backlinjen; Noah Sonko-Sundberg och Eirik Haugan avstängda.

Hur ska man då tänka när det är ganska jämbördiga lag, som båda har stora truppbekymmer, som möter varandra? Hemmaplansfördelen och att matchen spelas på naturgräs talar för Helsingborg, men favoritspelens siffror lockar ändå inte. Oddset 2,14 räcker inte för ett rakt spel.

Trots att varken HIF:s eller ÖFK:s offensiver ser superstarka ut på pappret, tror vi på en rätt öppen och underhållande historia. Båda släpper in mål på löpande band och ser chansen att bryta deras katastrofsviter i ett ångestmöte som detta. Vågar släppa på bromsen?

Fyra av Helsingborgs fem senaste matcher har innehållit mål åt båda håll och för Östersund är statistiken fyra raka.

BLGM-spelet betalar 1,90x hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, fredag 30/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.