Speltips inför Helsingborgs IF – IFK Göteborg 19/8: Tungviktsmöte på Olympia

Simon Pålsson Publicerat: 15 augusti 2019

Här fokuseras det helt på målspelet inför mötet mellan Helsingborgs IF och IFK Göteborg i Allsvenskan måndagskvällen den 19 augusti 2019.

Annons:

Det spelas inte mindre än tre allsvenska matcher på måndagskvällen och vilka matcher det är sen. Djurgården jagar befäst serieledning på Tele2 Arena samtidigt som IF Elfsborg ska försöka rycka sig bort från bottenstriden genom att plocka tre poäng hemma mot Östersunds FK. Nere i skånska Helsingborg står Olympia värd för det heta mötet mellan Helsingborgs IF och IFK Göteborg.

Det här är två lag som har haft intressanta säsonger bakom sig och som i ärlighetens namn inte är helt enkla att läsa i nuläget. Vad kan vi förvänta oss?

Vad vi vet är att hemmalaget visat prov på direkt svag form och rätt taskiga prestationer även sedan Henrik Larsson tog över. Sommarfönstret har varit intensivt för laget, som plockat in en rad nya spelare men också tappat nyckelspelare som Rasmus Jönsson. Tungt värre. För att inte riskera att bli direkt inblandade i bottenstriden behövs poäng så snabbt det bara går.

IFK Göteborg spelar med ett oerhört självförtroende och fortsätter att göra starka insatser, såväl hemma som borta. Nu har laget fördelen av att spela på gräs nere i Skåne. Det är den typen av bortamatcher som har visat sig passa laget klart bättre.

Målspel i Skåne

Helsingborgs IF gick in i den här säsongen med en ålderstigen trupp och var själva medvetna om att det fanns risker för att dra på sig mycket skador under året. Så har också blivit fallet, men i skrivande stund är det egentligen bara den unga målvakten Kalle Joelsson som är indisponibel på grund av skada. Det gör att Henrik Larsson nu kan formera sin starkaste startelva och det är såklart en fördel. Det säger sig själv.

IFK Göteborg öppnade säsongen på ett helt fantastiskt sätt och lät inte minst den ungdomliga entusiasmen styra lagets sätt att spela. Det visade sig vara ett lyckosamt drog. Nu har man dock tappat nyckelspelare som Benjamin Nygren och även knäskadade Patrik Karlsson Lagemyr. På senare tid har såväl Rasmus Wikström som Noah Alexandersson, två unga spelare, också dragit på sig tunga skador. De spelar därmed inte nere på Olympia.

Här tror vi att IFK Göteborg – som fortfarande går lite på ångorna från sin starka inledning på säsongen som gjort att man faktiskt cementerat sig själva som ett lag precis utanför den absoluta toppen – vågar gå för att vinna. Det kan öppna upp matchbilden på ett härligt sätt. Helsingborgs IF lär, med all respekt för Blåvitt, se det här som en rimlig chans till tre poäng.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,83 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 19/8
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.