Speltips inför Helsingborgs IF – IFK Norrköping 31/3: Allsvensk superpremiär

Simon Pålsson Publicerat: 31 mars 2019

Helsingborgs IF mot IFK Norrköping på den allsvenska premiärdagen söndagen den 31 mars. Kan det bli bättre? Dessutom bjuder vi på ett genomtänkt speltips.

Annons:

Allsvensk premiärhelg och det kryllar av intressanta matcher. Med huvudsakligen två speltider på söndagen, som alltså är den första dagen med allsvensk fotboll, tänker vi fokusera på en huvudmatch vid 15:00 och en annan 2,5 timme senare.

Den spelas på Olympia i Helsingborg där IFK Norrköping står som gästande lag borta mot Helsingborgs IF, som alltså är nykomlingar den här allsvenska säsongen. Detta efter att ha ramlat ner i Superettan hösten 2016 efter ett horribelt kval mot Halmstads BK. Men nu är skåningarna alltså tillbaka igen.

Till skillnad från flera andra nykomlingar, inte minst i ett historiskt perspektiv, kommer Helsingborgs IF upp med en synnerligen stark trupp med flera meriterade namn. Om alla bitar faller på plats kan det rent av vara ett lag för den över halvan i tabellen, men risken är också att den åldersstigna truppen vållar problem rent fysiskt.

Alexander Farnerud, Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson och Wanderson är fyra namn som potentiellt kan bli toppspelare på allsvensk nivå. Men då krävs att de håller sig friska, formstarka och får mycket förtroende.

IFK Norrköping är svårplacerade

Under vintern och försäsongen har IFK Norrköping haft lite problem att hitta en jämnhet i prestationerna. Det som oroar en del för Jens Gustafsson är att anfallaren Christoffer Totte Nyman inte varit i speldugligt skick och därför inte kunnat träna och spela för fullt. Å andra sidan har Jordan Larsson tacklat den nya, tuffa konkurrenssituationen på bästa sätt genom att spruta in mål under vintern.

Inför den här premiären kommer IFK Norrköping troligen få klara sig utan Simon Thern på mittfältet, någonting som känns tråkigt både för lagets slagkraft och det faktum att han (och Jordan Larsson) alltså ska tillbaka till publiken i Helsingborg. Hur kommer de att reagera? Dessutom har IFK Norrköping som bekant ingen Andreas Johansson med sig inför den här säsongen. Det kan visa sig kosta en hel del. Det återstår att se hur mycket.

Helsingborgs IF kommer att spänna musklerna i premiären och vi räknar med att det offensivt balanserade laget kan hota gästerna en hel del. IFK Norrköping har också sina absoluta styrkor i offensiven snarare i defensiven, inte minst utan Andreas Johansson.

Båda lagen göra mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  17:30, söndag 31/3
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.