Speltips inför Helsingborgs IF – IK Sirius 15/7: Målspel på Olympia

Simon Pålsson Publicerat: 15 juli 2019

Det väntas ingen målfest på Olympia när måndagens möte mellan Helsingborgs IF och IK Sirius ska avgöras i den allsvenska fotbollen.

Annons:

Det är åter allsvensk måndag och då dukas det minsann upp två matcher som sticker ut lite härligt på förhand. Nere i Skåne väntar det viktiga mötet mellan Helsingborgs IF och IK Sirius.

Anledningen till att den här matchen är så viktig är att båda lagen aspirerar på att klättra i tabellen för att därigenom helt såga av sig själva från en bottenstrid. Som det ser ut nu kan det bli tal om en tuff, lång och hård kamp om att försöka hålla sig kvar – om det vill sig illa.

Ett par trepoängare till under sommaren kan vara vad som räcker för att vända på den här steken och se med tillförsikt på den höst som sedan väntar.

IK Sirius tog en tung vinst borta mot IFK Norrköping direkt efter uppehållet, men tog sedan också en poäng mot Östersunds FK. Henrik Larsson fick samtidigt en lite lätt orättvis trepoängare i sin comebackmatch som huvudtränare. Det gör att båda lagen har lite positiva vibbar just nu.

Ingen målfest direkt

Det har varit ganska stor skiftning på spelare i HIF på senare tid och det är inte helt glasklart hur Henrik Larsson helst formerar sitt lag än. David Boysen är dessutom osäker i den här matchen, medan mittfältaren Alexander Farnerud fortsatt är borta med sin skada. Det återstår att se när han kan tänkas vara på planen igen.

Det är ett ständigt återkommande problem för IK Sirius att spelarna inte finns tillgängliga på grund av skador. Bredden i truppen är som bekant inte den största och att tunga namn som Stefano Vecchia, Robert Åhman Persson och Abdul Razak då inte kan spela är tunga tapp. Nu är det i för sig spelare som laget lärt sig att klara sig utan på senare tid. Det har nämligen varit tvunget att göra så. Mohammed Saeid har förhoppningar om att kunna spela. En otroligt viktig spelare för lagets offensiv.

Känslan är att det här är två lag med vissa offensiva bekymmer, men som båda vilar på en solid och bra grund i sin defensiv. Det gör lagen svårslagna.

Under 2,5 mål spelas därför till 1,80 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 15/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.