Speltips inför Helsingborgs IF – Kalmar FF 30/9: Vilka ska säkra kontraktet?

Simon Pålsson Publicerat: 30 september 2019

Ångest i överflöd när Helsingborgs IF och Kalmar FF båda försöker undvika att bli indragna i den absoluta bottenstriden i Allsvenskan.

Annons:

Med fem omgångar kvar att spela – eller fyra för de allra flesta lagen – är det ett prekärt och tungt läge för många allsvenska klubbar i bottenskiktet av tabellen. Den här säsongen kan mycket väl gå till historien, åtminstone i modern tid, som den allra mest spännande någonsin.

För i praktiken är nästan halva serien inblandad i bottenstriden, medan en handfull lag fortfarande har en reell chans på SM-guldet. Det är väl egentligen precis så vi väl ha det – att det är spännande i båda ändar hela vägen i mål?

Helsingborgs IF har plockat in Olof Mellberg som ny huvudtränare och det har fått viss effekt, även fall laget stod för en platt och pinsam insats mot Malmö FF i Skånederbyt senast. I skrivande stund har man inte riktigt säkrat nytt kontrakt, ens i praktiken, men en trepoängare mot Kalmar FF hade gjort jobbet.

Kalmar FF befinner sig i nästan exakt samma läge, men det faktum att lag som GIF Sundsvall och Falkenbergs FF trots allt börjat ta enstaka poäng gör att laget måste känna viss oro.

Annons:

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Favoritskap på hemmalaget

Helsingborgs IF har fortfarande sin unga, lovande målvakt Kalle Joelsson på skadelistan, men då man plockat in dansken Anders Lindegaard går det inte att beskylla några svagare resultat på oturen i denna skada. Tvärtom egentligen. Det ska sägas att Kalle Joelsson i förra veckan förlängde sitt kontrakt – en fin gest av HIF som ändå satsar på den skadade talangen. Dessutom är Andreas Landgren skadad och missar mötet här.

I torsdagens derby hade HIF enorma problem med Malmö FF och deras fina offensiv, mycket beroende på att den så viktige mittfältaren Mohammed Abubakari inte fanns med. Han närmar sig så sakteliga spel igen, men är nog inte redo för varken startplats eller 90 minuter.

Kalmar FF har Piotr Johansson tillbaka i träning, men han är förmodligen inte redo än. Därtill är viktiga pjäser som Samuel Adrian (knäskadad) och Alexander Jakobsen (inlånad i somras) inte tillgängliga i matchtruppen. Det är spelare som hade behövts.

På hemmaplan är HIF faktiskt inte särskilt dåliga. Här tror vi att laget tar en tung trepoängare, men vi garderar oss såklart lite lätt.

HIF draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:

Speltips:

Speltips:  HIF draw no bet
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 30/9
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: