Speltips inför IF Brommapojkarna – Örebro SK 27/5: Allsvenskt målspel

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2018

Målspel blir valet när IF Brommapojkarna och Örebro SK gör upp i den sista allsvenska omgången inför VM-uppehållet. Här kan vi inte tänka oss någonting annat än en öppen matchbild.

Så här tio omgångar in i den allsvenska säsongen går det att konstatera hur Brommapojkarna är ett lag för den nedre halvan, förmodligen för den direkta bottenstriden. Det finns inte mycket som talar för BP i längden.

Visst, det går inte att blunda för att laget redan tagit tre allsvenska vinster och det är en självklar styrka att lyckas vinna sina matcher istället för att plocka onödiga kryss, som i själva verket kan anses vara två tappade poäng. Å andra sidan har det många gånger blivit spelmässigt väldigt tydligt att Brommapojkarna inte riktigt når hela vägen fram på den här nivån. Det är helt enkelt flera spelare som inte riktigt hänger med i svängarna.

Tack vare att många lag snubblat under säsongsinledningen är tabellen väldigt jämn och Brommapojkarna har till och med fyra poäng till godo på nedflyttningsplatserna. Det är positivt. Men på det stora hela ser det ut som att Brommapojkarna kommer att få det oerhört tufft i år, mycket tack vare ett risigt försvarsspel. Så här långt har laget två hållna nollor, men släpper in för många mål i övriga matcher. Inte mnst mot bottenkonkurrenten, som borde var matcherna laget täpper till bakåt.

En öppen matchbild

På söndagen står Grimsta IP som värd för det viktiga mötet mellan Brommapojkarna och Örebro SK, då hemmalaget är på jakt efter en trepoängare till. Visst, med två vinster på sina fyra senaste finns det alla anledning att åtminstone ge BP en chans, men det känns helt enkelt som att laget är lite för tunt just nu.

Örebro SK blir hur som helst en utmaning sedan laget gjort en stark inledning på säsongen. Här har vi säsongens stora utropstecken, med 18 inspelade poäng på tio matcher. Efter två tunga förluster vann laget åter senast, då hemma mot Kalmar. Det kändes som ett riktigt styrkebesked och ett bevis på att Örebro SK inte är en fluga. De är att räkna med.

Ska man peka på någonting negativt är det förmodligen defensiven, då laget nu släppt in mål i fem raka matcher och bara har två hållna nollor hittills. Som neutral åskådare skadar det inte, men den biten behöver laget vässa på för att utmana på allvar.

Här tar vi för givet att ÖSK försöker öppna upp matchbilden med en hög intensitet och ett offensivt lagt spel. Plastunderlaget lär gynna gästernas spelidé och med tanke på att BP trots allt varit hemmastarka räknar vi inte bort dem på förhand. Det här kan bli öppet och härligt.

Över 2,25 mål finns till 1,79 gånger såsen och spelas därmed hos Unibet. Då får vi halva insatsen tillbaka vid två mål i matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 27/5
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.