Speltips inför IF Elfsborg – AIK 29/9: Guldet kan vara kört snart

Simon Pålsson Publicerat: 29 september 2019

Speltipset inför söndagens ångestmöte mellan IF Elfsborg och AIK på Borås Arena bottnar i tron på en ny, tät historia mellan lagen. Avspark tidigt den 29 september.

Annons:

Med en handfull allsvenska omgångar kvar att spela går det att konstatera att verkligheten ser helt olika ut för IF Elfsborg och AIK. Det här är annars ett möte som ofta blir tätt, jämnt och där stockholmarna brukar ha det svårt att få med sig tre poäng upp till huvudstaden.

Men på senare år har skillnaden så sakteliga blivit större mellan lagen, varpå AIK också kunnat plocka vinster även på Borås Arena. Det bottnar främst i att IF Elfsborg har blivit så mycket sämre, men AIK är också ett starkare, mer konkret guldjagande lag i dag.

Det som är värt att ha med sig inför det här mötet är dock vad lagen har att spela för. Där råder det ingen tvekan om att motivationen bör vara lättare att få till hos gästerna, som fortfarande har en reell chans på SM-guld och som inte har råd med för många poängtapp för att kunna klara Europaplatsen.

Det går att säga mycket om den här säsongen, men om man hamnar utanför topp 3 är det ett praktfiasko. Samtidigt har IF Elfsborg, inte minst efter vinsten mot BK Häcken senast, nu ingenting att spela för i mittens rike av tabellen.

Annons:

AIK får det tufft

AIK har egentligen sedan sommaruppehållet visat vad som kan betecknas som lite sviktande form. På ett mer eller mindre pinsamt vis åkte man ur kvalet till såväl Champions League som Europa League, men dessutom har man presterat direkt svagt i perioder i den allsvenska fotbollen.

Derbyvinsten mot Djurgården för ett par veckor sedan väckte liv i guldstriden och känslan då var att det här skulle bli en riktigt het höst för AIK, men förlusten mot Hammarby förra veckan ställde till det igen. Nu vann AIK visserligen mot IFK Göteborg senast – om än ganska orättvist sett till matchbilden och domarens insats i matchen – men känslan är att Solnalaget är på väg neråt.

För att ha chansen på guldet behövs troligen tre poäng här, men IF Elfsborg är lite på gång igen. En bra insats mot MFF (förlust med 3-0 är direkt missvisande) och en fin vinst mot BK Häcken borta senast gör att det finns lite positiva tongångar inom spelartruppen. Nu kan man dessutom spela utan press.

Här tror vi åter på en tät match och AIK kan nog få det tufft att gå segrande ur striden.

X (oavgjort) spelas till 3,55 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:00, söndag 29/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: