Speltips inför IF Elfsborg – IFK Göteborg 28/10: Derby på västkusten

Simon Pålsson Publicerat: 28 oktober 2019

Det står inte mycket mer på spel än den sportsliga prestigen när El Västico mellan IF Elfsborg och IFK Göteborg spelas på måndagen.

Annons:

Det är en allsvensk måndag som rent av kan gå till historien då det är mycket som ska, kan och kommer att avgöras. Lite i skymundan av den stora allsvenska guldstriden spelas också ett derby på den västra sidan av vårt avlånga land. I Borås tar sig IF Elfsborg an IFK Göteborg.

Detta rivalmöte har blivit allt hetare och även fall det kanske inte är ett derby i stil med Skånederbyt eller Stockholmsderbyna är det ändå en extra krydda. Därmed kan det vara lite synd att matchen lätt hamnar i skymundan av mötet mellan AIK och MFF samt Djurgårdens jakt på tre poäng hemma mot Örebro SK samma kväll.

IFK Göteborg har varit starka hela säsongen och borde ha fått med sig tre poäng hemma mot Djurgården sist, men blev bortdömda av domare. Trist. Men sportsligt kan man ta sig med mycket från det mötet.

IF Elfsborg å sin sida har sett allt bättre ut sista månaderna, mycket tack vare att talangen Jesper Karlsson har toppat formen och leder de offensiva styrkorna. Nu har man också säkrat nytt allsvenskt kontrakt med god marginal.

Annons:

El Västico på Borås Arena

Detta möte har blivit allt hetare på senare år, i takt med att IF Elfsborg blivit en slags maktfaktor i svensk fotboll de sista 10-15 åren. Det gör att IFK Göteborg nu får lite konkurrens på västkusten. Det är också ur detta fenomen som namnet El Västico lite skämtsamt kommit till.

IF Elfsborg har haft en säsong som varit lite upp och ner både rent sportsligt, men också sett till vilka spelare som har presterat eller varit tillgängliga. Nu har tränaren Jimmy Thelin i stort sett bästa trupp tillgänglig, sånär som på Joseph Okumu och Samuel Holmén som båda står som osäkra kort inför avsparken på Borås Arena.

IFK Göteborg valde att släppa fram många unga spelare under inledningen på säsongen, men dessvärre har man nu fått tänka om delvis med tanke på att Patrik Karlsson Lagemyr och Rasmus Wikström båda står som långtidsskadade. Dessutom är Nzuzi Toko, som gick av matchen mot Djurgården senast med flimmer och ont i skallen, högst osäker till spel här.

På det hela taget tycker vi att det mesta pekar på en offensivt inriktad historia.

Över 2,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 28/10
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 
Annons: