Speltips inför IF Elfsborg – Malmö FF 22/9: Nyckelmatch i guldstriden

Simon Pålsson Publicerat: 21 september 2019

Det är ett klassiskt allsvenskt möte som väntar på Borås Arena mellan IF Elfsborg och guldjagande Malmö FF söndagen den 22 september 2019.

Annons:

Då rattar vi åter in frekvensen för allsvensk fotboll och på söndagen spelas återigen oerhört tunga, viktiga matcher för guldstriden. Hammarby och AIK gör upp i ett aktat Stockholmsderby, en match som kan sätta tonen för resten av hela den här hösten.

Efter den matchen ska Malmö FF försöka ta en trepoängare borta mot IF Elfsborg, ett lag som nu skaffat sig lite marginal ner till nedflyttningsplatserna och som bör ordna nytt allsvenskt kontrakt. Det är såklart en fördel för MFF som nu inte möter samma desperata lag som det hade kunnat vara annars.

Viktigt att komma ihåg här är att Malmö FF har sex (!) raka vinster mot IF Elfsborg i tävlingssammanhang. Det är såklart ingen slump, utan ett tydligt bevis på att MFF är ett bättre lag.

Det kan också vara viktigt att notera det faktum att Malmö FF måste ta poäng för att hänga med i striden om Europaplatserna. SM-guldet i all ära, men skulle skåningarna hamna utanför topp 3 kan vi nog vinka adjö till tränaren Uwe Rösler alldeles oavsett vad som sker i övrigt.
Annons:

Tät historia på Borås Arena

IF Elfsborg kan formera i stort sett sin allra bästa startelva då det inte finns några större skador eller avstängningar att rapportera om. Rasmus Alm och Marokhy Ndione kan mycket väl stå över matchen, men i övrigt kan Jimmy Thelin formera precis vilken startelva han vill.

Malmö FF har haft ett par stormiga dagar med intensivt matchande. I torsdags föll laget oturligt borta mot Dynamo Kiev efter att ha släppt in matchens enda mål i slutskedet. Surt sa räven. Men MFF visade sig återigen som ett lag som hör hemma på den nivån och det ska nog mycket till för att laget inte ska blanda sig i striden om avancemang från gruppspelet.

Nu har spelarna en del resedagar i benen och vi kan nog räkna med en viss rotation från Uwe Rösler. På torsdag väntar nämligen också ett tungt Skånederby mot ett lätt pånyttfött Helsingborgs IF. Det behöver tas med i beräkningarna också.

Allt annat än en målfest – det är vad vi förväntar oss.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  17:30, söndag 22/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: