Speltips inför IF Elfsborg – Östersunds FK 19/8: Viktigt möte i nedre delen

Simon Pålsson Publicerat: 19 augusti 2019

Det blir ett målspel inför det spännande ångestfyllda mötet mellan IF Elfsborg och Östersunds FK i Allsvenskan måndagen den 19 augusti 2019.

Annons:

Det är allsvensk ångest på menyn den här måndagskvällen. Å ena spelar Djurgården i ett försök att befästa sin serieledning – då som stora favoriter hemma mot AFC Eskilstuna. Men frågan är om inte mötet mellan IF Elfsborg och Östersunds FK är det allra mest ångestdrypande?

Baserat på förväntningarna på lagen inför säsongen har båda underpresterat något alldeles oerhört och i fallet Östersunds FK pekar en hel del på att framgångssagan, som kulminerade med vinsten borta mot Arsenal på Emirates Stadium, faktiskt är på väg att dö ut.

Formen är inte heller något vidare och det känns inte längre som att spelarna drar åt samma håll. Att stjärnan Hosam Aiesh dessutom lämnat bådar inte gott för laget.

IF Elfsborg då? Jo, Jimmy Thelin brottas fortsatt med att få ordning på spelarna, spelet, laget och vem vet inte vad. Det är en bra bit kvar innan han är i mål med sitt uppdrag. Formen är helt under isen, resultaten likaså och nu krävs ett par vinster för att inte riskera en bottenstrid under de sista tio omgångarna.

Ett målspel i ångestmötet

IF Elfsborg har spelat hela säsongen med ett par viktiga spelare skadade eller ur form. Inför den här matchen ser det dock ut som att Jimmy Thelin kan formera sitt lag precis som han vill. Visst, osäkerhet finns kring Jonathan Levi och Jon Jönsson, men med tanke på vikten av den här matchen är det nog troligt att båda gör allt för att kunna spela. Men helt säkert är det inte, ska sägas.

Patrick Kpozo, ett av flertalet lite tveksamma nyförvärv till Östersunds FK inför och under säsongen, är fortsatt skadad för gästerna och spelar inte här. Det finns däremot förhoppningar om att trion Jerell Sellars, Isak Ssewankambo och Ronald Mukiibi ska kunna spela.

Det råder ingen som helst tvekan om att det här är lag med sina styrkor offensivt. Där finns fortfarande en påtaglig potens, inte minst på ett individuellt plan. Därför riktar vi in oss på målen här. Det lämpar sig extra bra då båda lagen är ganska svaga i sin defensiv.

Båda lagen göra mål spelas till 1,71 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 19/8
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.