Speltips inför IFK Göteborg – AFC Eskilstuna 21/7: Skrälltankar från Gamla Ullevi…

Spelbloggare Publicerat: 21 juli 2019

Söndagsfotboll från Allsvenskan bjuds på och en av de tre matcherna spelas mellan ett frånvarodrabbat IFK Göteborg och en formstark nästjumbo i AFC Eskilstuna. Här råder vi att titta mot skrällspelen.

Annons:

Den allsvenska bottenstriden blir alltmer spännande och det mycket tack vare AFC Eskilstunas nyfunna form. Nu står de, nästjumbo, likt jumbon Falkenberg och kvalplatsplacerade GIF Sundsvall på 11 inspelade pinnar pinnar. De sistnämnda har därutöver en match mer spelad.

Observera att speltipset var skrivet och publicerat före avspark FFF:s match mot Örebro SK under lördagen och att situationen kan komma att vara förändrad i det nedre allsvenska skiktet.

Superchans här för AFC att studsa upp från de två direktplatserna nedåt i seriesystemet – och sett till hur formen hos de båda parterna i matchen ser ut ska det väl inte vara någon omöjlighet?

Förra veckan spelade Eskilstuna in deras andra trea för året när Kalmar FF värjdes undan med 3-1 på Tunavallen och dessförinnan hade dubbla kryss radats upp; hemma mot Djurgården samt borta mot GIF Sundsvall. Bästa perioden under hela året, såhär precis efter sommaruppehållet. Gäller att spinna vidare på det här.

Dessvärre, för gästernas del, kommer försvararen Kadir Hodzic missa matchen efter att ha fyllt sin varningskvot för säsongen i samband med den ostskiva han fick syna i matchen senast. Klart avbräck med hänsyn till att han startat i princip varenda match de två senaste åren.

Problematisk truppsituation

Vartåt det barkar för IFK Göteborg är lite svårt att sia. De var ett av vårens främsta, kanske det absolut främsta, utropstecken – men har blivit av med spelare, däribland Benjamin Nygren och Carl Starfeldt, samt åkt på flera tunga skador.

Efter uppehållet har det varit blandad kompott; kryss i de två bortamötena mot Östersund och Falkenberg samt en 2-1-vinst hemma över GIF Sundsvall däremellan. Prestationen i mötet mot FFF senast lämnade mycket, oerhört mycket, att önska. Brutal käftsmäll eftersom motståndarna dessutom kvitterade i den 96:e (!) minuten.

Hur man än vrider och vänder på det, med den skörd som samlats in och ett spel som ändå fortfarande ser hyfsat ut, kommer Blåvitt i alla fall vara utan större fara. Blir en plats i mittenskiktet? Den topp tre-plats de fortfarande har känn på, har vi svårt att se dem utmana vidare om. Resan nedåt är inledd.

Carl Starfeldt och Benjamin Nygren sålda. Långtidsskada på Patrik Karlsson Lagermyr och ännu en skada på Lasse Vibe senast. Framförallt ser det numera tunt ut framåt i banan. Det kommer påverka framtiden, liksom den här matchen.

Plusspel på AFC

Tanken är helt enkelt att Blåvitt fått axla ett överdrivet stort favoritskap på Gamla Ullevi. Visst, de har spelat in 26 pinnar mot AFC:s 11 på 15 matcher vardera – men nu har bortalaget lyckats kraftsamla och stått för tre bra raka insatser, med positiva utfall, efter omstarten.

En som sett het ut för nästjumbon är Nnamani, med mål mot såväl DIF som KFF. Finns potential där. Lurig spelare.

Förvånas inte om det här blir en tajt historia och om AFC Eskilstuna till och med lyckas kamma hem en pinne (eller varför inte ännu fler?).

AFC Eskilstuna +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet och hel vid bättre resultat – plockas till 1,64 x insatsen hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% bonus upp till 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00, söndag 21/7
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmorelive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.