Speltips inför IFK Göteborg – AIK 29/4: Allsvensk klassiker

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2019

En allsvensk klassiker, en sådan kantad av storstadsrivalitet, mellan IFK Göteborg och AIK ska utspelas på Gamla Ullevi i samband med att den nya veckan tar vid – men inte blir det väl överdrivet underhållande här? Vårt speltips hämtas från målmarknaden.

Annons:

Nedsnackade som en kandidat för att flyttas ner till Superettan, men hittills har Blåvitt hållit en överraskande bra standard och det trots mardrömspremiären borta mot AFC Eskilstuna, förlust med 1-3. Årets båda hemmamatcher, mot Elfsborg samt Helsingborg, har med stabilitet kammats fullt i. Allt som allt, två kryss, två förluster och ett kryss.

Förra veckan blev det delad pott när Kalmar FF besöktes. Man arbetade under den andra halvan av andra halvlek ur 0-1-uppförsbacke, men mittbacksklippan André Calisir blev räddaren i nöden med sin kvitteringsbalja i den 88:e minuten. Positiva känslor.

Men varåt barkar det? Oerhört svårt att sia. IFK Göteborg är inte en speciellt välmående klubb och spelarmaterialet ser förhållandevis tunt ut, om man bortser från klasspetsen Lasse Vibe. Dansken fick dock kliva ut skadad i halvtidspausen mot KFF och missar detta stormöte.

”Underspelen ofta gångbara”

Mästarna AIK står på den andra sidan planhalvan – ett AIK som kommer från en förlösande 1-0-skalp hemma mot BK Häcken efter ett sent mål i en tät match. Över 90 minuter, inte direkt orättvisande.

Annars känns det lite sisådär runt solnaiterna. Resultaten har varit fullt acceptabla och en trea här skulle innebära delad förstaplats med Djurgården samt Malmö FF – men ur spelsynpunkt finns det mycket, mycket mer att önska. Trots en, på pappret, massiv offensiv får de det inte att lossna.

Defensiven satt väl i förra veckans vinst, årets tredje hållna nolla, och det måste ha känts bra efter den totala floppen mot Örebro SK, 1-2 i baken, dessförinnan. Normalt är de försvarsstarka, svåra att få hål på och här tror vi att AIK kommer visa hyfsad respekt för motståndarna. Dumoffensiv? Icke!

Styrkeförhållandena neutraliseras en del med hänsyn till hemma-/bortafaktorn och vi ser framför oss en matchbild där båda parter får det småsvårt att skapa de klara målchanserna. Addera på detta att Lasse Vibe är out för Blåvitt och att udden således trubbas av rejält.

Underspel är ofta gångbara när AIK är ena halvan av en allsvensk fotbollsmatch och även om oddsen inte ser jättesexiga ut såhär på förhand – visst finns det lite värde att hitta på linorna?

Under 2,5 mål spelas till oddset 1,63 hos Coolbet. Anmärk väl att det var ett spel som hittade in vid fjolårets båda inbördes möten.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 29/4
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.