Speltips inför IFK Göteborg – Djurgården 21/10: Serieledning i sikte

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2019

Målen blir huvudtemat inför det allsvenska klassikermötet mellan IFK Göteborg och Djurgården på Gamla Ullevi, där de senare nämnda ställt in siktet på att återta serieledningen.

Annons:

När var en titelstrid såhär spännande senast?

1. Hammarby, 28: 59p, +33 mål
2. Malmö FF, 28: 59p, +33 mål
3. Djurgården, 27: 59p, +30 mål
4. AIK, 28: 59p, +24 mål

Eftersom Hammarby vann över Malmö FF (2-0) under söndagen och AIK över Falkenberg (5-1) är det helt jämnt strå i den allsvenska toppen – men där Djurgården har matchen mindre spelad än övriga konkurrenter, alltså denna. Kryss eller bättre innebär att man tar klivet upp i topp. Således allt i egna händer.

IFK Göteborg har överträffat alla möjliga förväntningar under säsongen, men har inte mer än hedern att spela för inför slutspurten. Den övre tabellhalvan återfinns de på – hakat på i den absoluta toppen har de emellertid inte haft spetsen för. Oavsett vad, ett spännande projekt under tränaren Poya Asbaghi.

Och det är med halvdunkel form som de kommer till spel, Blåvitt. Nämnas ska det att spelschemat varit tufft, men tre raka matcher utan mål är svårt att snackas bort. Varit uddlöst, för chanser har skapats; 0-1-förluster mot AIK och MFF samt kryss i derbyt mot BK Häcken.

Under veckan var det för DIF:s del snack om att Mohamed Buya Turay samt Astrit Ajdarevic varit tveksamma. Nu är de båda, utifrån rapporter att döma, ändå redo för spel. Ger bredd samt spets på de offensiva positionerna.

Annons:

Mål åt båda håll

Ett serieledarjagande Djurgården borta mot ett kompetent och avslappnat IFK Göteborg. Mycket talar för en underhållande 90-minutershistoria – och mål, menar vi.

Givetvis ska det anmärkas att Blåvitt spelat tre raka matcher, mot tufft motstånd, utan mål framåt. Men man ska heller inte stirra blint på siffrorna – för chanser har det skapats och spelet lovar en del. Retroaktiv utdelning i afton, månne? Kan dessutom spela avslappnat. Inte det minsta att förlora. Kan således bli lite mer framåtlutade.

Gästerna har under hela året – med all rätt! – hyllats för deras samspelthet, kollektivismen och den defensiva styrkan. På senare tid har de emellertid släppt till en del, i chanser såväl som mål. Senast kommer man från en derbyförlust mot Hammarby med siffrorna 1-2.

Nu har Blåränderna från Stockholm en enorm möjlighet, där minst en pinne innebär att de blir serieledare inför de avslutande två omgångarna. En vinst skulle innebära ett rejält försprång. Går såklart för det. Offensivt har de flera starka kort. Stenhård konkurrens på spetspositionen, med två helt olika spelartyper i form av Buya Turay samt Emir Kujovic.

Vi tror med andra ord att den här matchbilden kan öppnas upp förhållandevis enkelt. Att DIF skulle misslyckas med att måla har vi svårt att se – väg också in att IFK saknar mittbacksklippan André Calisir – medan Blåvitt i deras tur också ska ha goda möjligheter till att åtminstone pryda målprotokollet.

1-1/2, kanske?

Att det målas åt båda håll spelas till det fullt acceptabla oddset 1,80 hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, måndag 21/10
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: