Speltips inför IFK Göteborg – GIF Sundsvall 6/7: Offensiva frågetecken

Spelbloggare Publicerat: 6 juli 2019

Offensiva avbräck kan betyda problem för IFK Göteborg när de möter GIF Sundsvall under lördagseftermiddagen och utifrån den tesen plockar vi ut vårt speltips inför denna 90-minutershistoria på Gamla Ullevi.

Annons:

En vår som nästan var för bra för att vara sann. Vad blir det då av sommaren och hösten? Blåvitt hoppas vidarehålla samma, åtminstone en liknande, standard – men i den hårda konkurrensen är det ytterst tveksamt om de förmår det.

Den allsvenska återstarten spelades på Jämtkraft Arena, var Östersund väntade och matchen blev en tillknäppt historia – en som slutade mållös. Varken bu eller bä. Hyfsat utförd match. Acceptabelt resultat. Tabellfemma är göteborgarna just nu.

Offensivt har mycket förändrats för IFK, som sålt succén Benjamin Nygren medan Patrik Karlsson-Lagemyr åkt på en tung skada. Här saknas även avstängde Lasse Vibe och eventuellt Sebastian Ohlsson. Långtifrån optimala förutsättningar.

GIF Sundsvall har fått rikta in sig på överlevnadsstrid till följd av att de återfinns på den allsvenska kvalplatsen mot Superettan med ett facit om 11 snåla pinnar på 14 matcher. Ner under strecket har de enbart en pinne och upp ovanför det två, dessutom med en match mer spelad än konkurrenterna runtom.

Enklare blir uppgiften knappast eftersom målsprutan Linus Hallenius lämnade klubben för cypriotiska APOEL under sommaren. Vem ska målen komma ifrån nu?

Ingen målfest på Gamla Ullevi

Brutala offensiva avbräck i IFK Göteborg betyder att man får laborera om rejält i startelvan och när det redan sett relativt uddlöst ut på sistone – inte minst i 0-0-mötet mot ÖFK senast – blir frågorna många.

Trots ett förmodat stort bollinnehav och en hållen taktpinne kan målproduktionen med andra ord bli ett bekymmer i matchen.

”Giffarna” ska försöka gneta till sig en poäng i första hand och kommer troligen riskera ytterst lite i spelet på Gamla Ullevi. I återstarten lyckades de inte få hål på tabelljumbon AFC Eskilstuna hemma – 0-0 skrevs slutresultatet och avsaknaden av Linus Hallenius märktes tydligt.

När matchen snackats upp handlar det mesta om offensiva frågetecken – hos båda parter. Nu kommer de dessutom från mållösa historier och att det här åtminstone ska bli en målsnål batalj känns som det mest troliga denna afton.

Hos Paf får vi hela 1,80 gånger degen för att det ska bli max två mål i matchen och den positionen tas utan att överhuvudtaget blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 16:00, lördag 6/7
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.