Speltips inför IFK Göteborg – Hammarby 20/5: Höjdarspel till en höjdarmatch

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2019

Två av de främsta allsvenska utropstecknen i form av IFK Göteborg samt Hammarby drabbar samman under måndagskvällen och då finns det inga som helst anledningar att tro på annat än ett målfyrverkeri.

Annons:

När vi snackar utropstecken är förstås Blåvitt det största – som bottentippade, i riskzonen att skickas ner i Superettan, till att nu vara uppe och nosa i toppen; rada upp starka prestationer liksom resultat.

I och med veckans 0-0-kryss mot Malmö FF har det till och med räckt till en andraplats – på bättre målskillnad än BK Häcken, AIK och just Hammarby – och till toppen av kullen är avståndet enbart på en pinne. Hur kan det ha blivit såhär bra? Spelarna presterar på deras absoluta topp och offensivt är ett flertal i mycket god målform.

Eftersom Hammarby skrapat ihop en lika stor skörd är det här ett tvättäkta sexpoängsmöte, som det brukar kallas – och stockholmarna har efter något trög startsträcka varit rentav briljanta. Den stora vändningen kom i samband med derbysegern över Djurgården, som därefter följts upp av ytterligare tre skalper. Senast krossades Östersund med brutala fyra mål mot noll.

Målpartaj att vänta

Har vi veckans match redan under måndagskvällen? Vilken rivstart!

Det handlar inte bara om två toppkonkurrenter, utan också de två som kanske spelat allra mest underhållande fotboll i Allsvenskan anno 2019; offensiva kraftpaket som velat dra upp tempot i matcherna och spela deras spel – nästan villkorslöst.

Annorlunda var det emellertid när Blåvitt mötte MFF i veckan, men de ställdes också mot ett lite oväntat försiktigt motstånd och matchen blev därför vad den blev. När Hammarby står på andra sidan planhalvan är det däremot svårt att se det bli på tal om annat än full rulle. Fram och tillbaka.

Att det dessutom stökat till sig på truppfronten och de defensiva positionerna i Hammarby talar ännu starkare för detta. Mads Fenger är fortsatt indisponibel och Simon Sandberg avstängd. Att rotera i backlinjen är sällan positivt och än mindre när säkerhetsrisken Kossonou Odlin kan behöva kliva ner. Råtalang ut i fingertopparna, men helt oslipad.

För Hammarby har sex av deras sju senaste matcher innehållit minst tre baljor och vid flera tillfällen har de till och med passerat 2,5-målslinan på egen hand. För Blåvitt har sju av nio seriematcher allt som allt klivit över samma lina.

Fart, fläkt och två offensivt väloljade lag, varav ett med truppbekymmer i försvarsleden. Här rentav skriker det målpartaj, eller hur?

Över 2,5 mål är en no-brainer till 1,78 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kronor i väkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 20/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.