Speltips inför IFK Göteborg – Helsingborg 15/7: Är laget på gång?

Simon Pålsson Publicerat: 15 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Helsingborgs IF tog säsongens första vinst mot AIK förra omgången, och kanske är skåningarna på gång inför mötet med Blåvitt den 15 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en spektakulär inledning på den här säsongen i Allsvenskan, och det finns många lag som sannerligen inte har imponerat så här långt. Många av de stora favoriterna har sviktat och det har varit ett par mindre lag som har kunnat sticka upp.

Helsingborgs IF må inte vara ett lag som ska slåss om ett SM-guld eller ens Europaplatser än, men det är fortsatt en klassisk klubb med stora förväntningar på sig från egna supportrar, sponsorer och såklart den allsvenska omvärlden.

Därför är deras svaga säsongsinledning slående och att man fram till förra omgången stod på noll vinster är riktigt svagt. Men 2-0 hemma mot AIK gör att man nu kan andas lite framtidstro och optimism. I grunden är det ett ganska bra lag vi har att göra med här, men HIF har alltså inte prickat formen än.

Men som sagt ser det allt bättre ut och att nu ta sig upp till Göteborg, längs med västkusten, är en utmaning som borde passa det här laget. Det är inte så att IFK Göteborg är ett lag att vara särskilt skrämda av sett till hur man har inlett säsongen.

Robin Söder saknas stort

IFK Göteborg har ett spännande lag på pappret, men det är också uppenbart att truppen lider av att man inte riktigt har en självklar anfallare nu när Robin Söder har gått sönder och inte kan spela på resten av 2020.

Linus Hallenius var ett alternativ att plocka in, men den tidigare HIF-anfallaren valde att i stället skriva på för serieledande IFK Norrköping. Det hade varit en spelare som hade kunnat göra stor skillnad för Blåvitt.

IFK Göteborg föll hemma mot Djurgården i den senaste omgången, och på det hela taget har man haft svårt att dominera sina matcher hittills. Nu möter man ett Helsingborgs IF med vind i sin segel – och som dessutom får tillbaka två nyckelspelare i form av Joseph Ceesay och Brandur Hendriksson till den här matchen.

Helsingborgs IF +1 (asian) spelas till 1,54 gånger såsen. Då får vi pengarna tillbaka om HIF förlorar med uddamålet. Men chanserna till poäng bör rimligen vara ganska goda.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  HIF +1 (asian handicap)
Odds: 1,54
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 15 juli
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo