Speltips inför IFK Göteborg – IF Elfsborg 7/4: Västkustderby

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2019

IF Elfsborg tar sig västerut med goda chanser om tre poäng borta mot IFK Göteborg i El Västico söndagen den 7 april i Allsvenskan. Läs speltips.

Annons:

Det kanske inte är den allsvenska fotbollens allra fräckaste smeknamn – och kanske är det just därför det används och känns så roligt – men på söndagen spelas El Västico mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg i den andra omgången av årets allsvenska serie.

Det här är också hemmapremiären för IFK Göteborg, men som om den risiga ekonomin, de svaga sportsliga resultaten och den svaga spelartruppen vore nog med bekymmer så måste laget nu dessutom spela på Nya Ullevi. Det vill säga den stora, betongtunga arenan som ligger bredvid den ordinarie arenan Gamla Ullevi, som är lagets ordinarie hem i allsvenska sammanhang.

Det lär göra att läktarna ekar mer tomma än vanligt och att närheten från läktarna inte blir så påtaglig. Det är som bekant löparbanor på den arenan. Det kan skruva ner intensiteten i det här mötet som på senare år faktiskt blivit allt mer av ett derby. IFK Göteborg har fortfarande ett par snäpp upp på IF Elfsborg rent läktarmässigt, men på planen känns IF Elfsborg som det klart hetare lag.

Löjligt högt odds på gästerna

Inför den här matchen får båda lagen in spännande förstärkningar. Hos hemmalaget är Lasse Vibe – tidigare allsvensk skyttekung – tillbaka i laget och med i matchtruppen. Här reserverar sig klubben dock för att alla papper ännu inte är på plats. Dessa behöver vara registrerade och klara innan avspark på söndagen.

Hos gästerna är nyförvärvet Kevin Kabran med i truppen, men den offensiva besättningen är redan stark och i våra ögon borde Pawel Cibicki få sällskap av Per Frick längst fram. Pawel Cibicki hade två avslut i virket senast och förtjänar minst en balja på Nya Ullevi på söndagen. Det känns som att han är glödhet.

IF Elfsborg spelade bra – men lite slarvigt bakåt – i 1-1-mötet med Hammarby i sin premiär. Samtidigt förlorade IFK Göteborg med klara 3-1 mot den allsvenska nykomlingen (och återvändaren) AFC Eskilstuna. Rättvist ska sägas.

Därmed känns IF Elfsborg klart hetare och vi har svårt att se hur gästerna ska förlora här, underlaget till trots. Det är som bekant ingen hemlighet att Ellos trivs sämre på gräs än på plast.

IF Elfsborg +0.0 (asian handicap) – som alltså är samma spel som draw no bet (pengarna tillbaka vid kryss) – spelas till 2,01 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Elfsborg +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,01 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard
Spelstopp:  15:00, söndag 7/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.