Speltips inför IFK Göteborg – IFK Norrköping 13/5: Dagens bästa spel

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2019

Utropstecknet IFK Göteborg tar picket och packet till Östgötaporten, var besvikelsen IFK Norrköping väntar. En underhållande 90-minutershistoria hoppas vi vara att vänta denna afton.

Annons:

Stundtals välspelat. Stundtals tvärtom. 1-5-1 i resultatraden. Det håller inte, särskilt att kryssa så frenetiskt, om IFK Norrköping på allvar vill bli en del av toppstriden i Allsvenskan – ett mål som de med all rätt ska ha. Gott om kvalitetsspelare i truppen. Den som levererat bäst har varit Jordan Larsson med sina fyra fullträffar på sex spelade matcher.

Kört är racet absolut inte för ”Peking”. Allsvenskan är oerhört tajt och inget lag på allvar lyckats rycka ifrån. Det frenetiska kryssandet har dock, med all rätta, höjts upp som ett bekymmer inifrån såväl som utifrån. Gäller att få till det sista.

Inför spelåret diskuterades klassiska IFK Göteborg som en potentiell kandidat till att åka ur det svenska finrummet med huvudet före och efter premiärförlusten mot nykomlingen AFC Eskilstuna haglade kritiken än värre – men därefter har det bara varit uppåt och faktum är att de vid händelse av minst en pinne återtar seriens andraplats.

En besvikelse mot en succé, men där folk mer eller mindre bara väntar på att Norrköpings lyft ska komma – och här är de, trots allt, presenterade som klara favoriter. Den raka tvåan står i siffror strax över dubbelt betalt som bäst.

Spelet suttit i 6/7 matcher

Lite bubblar det i IFK Norrköping, en lätt panikkänsla med hänsyn till att fotbollsmatcher inte lyckas vinnas. Det här handlar om ett lag som ska vara i toppen och vill slåss om Lennart Johanssons pokal.

Även om de senaste matcherna varit av relativt tillknäppt karaktär, är det tydligt att Pekings största kvalitéer hittas på de offensiva positionerna. Där har det ett allsvenskt material av toppklass. Känslan är att de nu, med den press som finns, kommer kliva på framåt i rejält offensiv melodi; fullpottaren jagas från start.

Det kan förstås straffa sig när Blåvitt står på den andra sidan planhalvan, så oerhört effektiva och spelmässigt solida de varit. Anfallsspelet sprudlar. Benjamin Nygren, 17, med flera, är briljant. Fyra fullträffar har han stått för hittills.

Senast rullade IFK Göteborg upp Sirius och vann med 4-2 borta. Dessförinnan stod de för årets insats när de regerande mästarna, AIK, krossades med siffrorna tre mål mot noll. Över det stora hela har sex av årets sju matcher innehållit minst tre baljor.

Över 2,5 mål spelas till 1,89 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 13/5
TV:  cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.