Speltips inför IFK Göteborg – IFK Norrköping 28/7: Kamratmöte på Gamla Ullevi

Simon Pålsson Publicerat: 27 juli 2019

Det går inte att blunda för slagläget inför söndagens möte mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping på Gamla Ullevi, i Allsvenskan. Mötet spelas den 28 juli 2019.

Annons:

IFK Göteborg är lite av vårsäsongens stora överraskning i positiv väg, medan IFK Norrköping snarare har benämnts som motsatsen. Med det sagt har laget fått ordning på såväl prestation som resultat sista veckorna, med fina matcher i Europa League-kvalet som det som sticker ut just nu.

IFK Norrköping har som bekant målsättningen att knipa en plats till nästa europeiska kvalsommar och för att så ska bli fallet krävs en uppryckning under den andra allsvenska halvan. Att bortaslå IFK Göteborg på söndagen vore ett steg i precis rätt riktning.

Då är det ett IFK Göteborg som snubblat lite på sistone och som tappat poäng i lite onödiga matcher, sett till prestationerna under våren i alla fall. Krysset mot Falkenbergs FF lever exempelvis kvar som en rejäl nagel i ögat på göteborgarna.

Solklart slagläge

Det har varit ett par turbulenta dagar kring IFK Göteborg i allmänhet och lagkaptenen, stöttepelaren Sebastian Eriksson i synnerhet. Detta efter att disciplinnämnden valde att stänga av honom i en match efter utbrottet i 1-1-mötet med Falkenbergs FF tidigare i somras.

Sebastian Eriksson gjorde vad hela fotbollssverige unisont väntade på och överklagade den minst sagt bisarra avstängningen. Riksidrottsförbundet ska ta upp ärendet, men har accepterat att göra det, varpå avstängningen också skjuts fram i väntan på ett definitivt beslut. Därmed får Sebastian Eriksson spela här.

Det är av yttersta vikt för det IFK Göteborg som har strippats på viktiga spelare under sommaren. Patrik Karlsson Lagemyr är skadad, Carl Starfeldt har flyttat österut och Benjamin Nygren gör redan succé i den belgiska ligafotbollen där han på fredagskvällen blev målskytt i Genks premiärmatch.

IFK Göteborg kan också sakna ytterbacken och nuvarande lagkaptenen Sebastian Ohlsson, som fortsatt rehabiliterar sin skada från tidigare i sommar.

Detta går att jämföra med gästande IFK Norrköping som sånär som på Pontus Almqvist kan formera precis den startelva som önskas. Nu är det visserligen mitt i Europaspelet, men Jens Gustafsson kan slippa tänka på det då laget i princip redan är klara för nästa omgång efter 2-0 hemma i torsdags.

Här tycker vi att det mesta pekar på att gästerna får med sig minst en poäng hem till Peking.

X2 spelas därför till 1,62 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X2
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  17:30, söndag 28/7
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.