Speltips inför IFK Göteborg – Kalmar FF 26/8: Ännu en skräll

Spelbloggare Publicerat: 26 augusti 2019

Skrällmöjligheten kan inte uteslutas när IFK Göteborg och Kalmar FF gör upp om tre färska poäng på Gamla Ullevi i samband med att den nya veckan tar vid.

Annons:

Blåvitt fortsätter leverera resultat trots skador och ofta även utan att direkt imponera i det spelmässiga. Kommer verkligheten komma ifatt dem? Är de så såhär bra eller ej? Undertecknad tror att en reaktion är nära och att den eventuellt kan komma redan nu.

För visst, IFK Göteborg har ett kapabelt spelarmaterial, men knappast i klass med sådana som IFK Norrköping, BK Häcken och Hammarby som är på de närmsta positionerna i tabellen. För all del inte den absoluta toppen. Mitten, varken mer eller mindre. Huvudcoachen Poya Asbaghi har fått sin revansch.

Under transferfönstret hämtades Tobias Sana och Hosam Aiesh in och det stärker Blåvitt, fyller ut en del av de hål som försvunnit med skador och försäljningar. Den senare nämnda är en klasspelare i allsvenska mått, ända ut i fingertopparna.

Senast, om vi bortser från promenadsegern i cupkvalet mot Astrio, vändes 0-1 till en 2-1-vinst sent i matchen borta mot Helsingborg. Lasse Vibe hoppade in och smällde dit vad som blev segerbaljan i den 88:e minuten. Ännu en halvdan insats där pinnarna ändå trillade in. Åtta allsvenska matcher utan förlust är facit nu, kryss blandade med vinster. Bara tre av 20 matcher är förlorade.

Årets bästa insats senast

Nåväl, Kalmar har nästan bara spelat in hälften av de pinnar som IFK Göteborg skrapat ihop – men vi ser ändå smålänningarna med bra chans till att skrälla till det i afton.

Blåvitts spel har varit lite sisådär sedan en tid tillbaka och de kryssar väldigt många matcher, åtta stycken på 20 matcher. Man kan åka till Gamla Ullevi och periodvis spela offensivt och bollinnehavsinriktad fotboll, vilket kommer behövas för Kalmar – att kunna slappna av med boll.

Vad som framförallt får oss att känna av denna skrällkänsla är att KFF stärkt deras form rejält. Under veckan passerades Rosengård i cupen och dessförinnan stod de för årets bästa prestation när man på bortaplan besegrade titeljagande AIK med två mål mot ett, vilket i sin tur följde upp kryss mot Örebro SK samt Hammarby.

Det finns mycket positivt att hämta ur KFF:s senaste prestationer och framförallt den mot AIK. Man var distinkta framåt, nyförvärven visade framfötterna, och defensiven solid.

Gästerna spelas med +0,5 mål (asian handicap) till strax under dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kalmar +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, måndag 26/8
TV:  cmorefotboll logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.