Speltips inför IFK Göteborg – Malmö FF 16/5: Den svenska klassikern

Simon Pålsson Publicerat: 14 maj 2019

IFK Göteborg har ingenting att förlora i torsdagens klassikermöte mot Malmö FF i den nionde allsvenska omgången. Nu smäller det på Gamla Ullevi.

Annons:

Då är det äntligen dags för det som av många beskrivs som den allra största, viktigaste och mest intressanta matchen i svensk fotboll. IFK Göteborg, med 18 svenska mästerskap, mot antagonisterna Malmö FF med två guld fler. Det här är utan konkurrens svensk fotbolls två mest framgångsrika föreningar och därmed är mötet en svensk klassiker. 

På senare år har Malmö FF varit dominanta i såväl det här mötet som i svensk fotboll i stort. Sedan 2010 har skåningarna som bekant vunnit guld 2010, 2013, 2014, 2016 och 2017. Under samma period har IFK Göteborg visserligen varit med och slagits i toppen (så sent som 2015 hade man häng på guldet i sista omgången) men sista åren har utvecklingen gått åt helt fel håll. 

Inför den allsvenska säsongen 2019 var det många som räknade ut IFK Göteborg på förhand, men det unga laget har verkligen tagit fina steg i sin utveckling. Patrik Karlsson Lagemyr och Benjamin Nygren har varit två av många fantastiska utropstecken.

Faktum är att laget nu har chansen att gå upp i allsvensk serieledning i händelse av vinst mot Malmö FF, vilket vore en chock sett till förhandsförväntningarna. Redan nu vågar vi nog konstatera att bottenstriden inte är någonting som Blåvitt behöver bekymra sig över 2019. 

En offensivt inriktad match 

IFK Göteborg mot Malmö FF är en match som alltid bär på många historier. 2019 bär den på än fler intressanta inbördes drabbningar än vanligt. Malmö FF kommer till Gamla Ullevi – där IFK Göteborg nu ska spela sin första hemmamatch för året efter tre raka vinster på den äldre varianten av Ullevi. 

Men vilken allsvensk match spelade Blåvitt senast på Gamla Ullevi? Jo, hemma mot Malmö FF hösten 2018. Då blev det förlust med hela 3-0 i Tobias Hyséns avtackningsmatch. Tungt värre den gången. Men den här gången är formen helt annan. 

Efter en lite trevande inledning står IFK Göteborg nu på 13 av 15 möjliga poäng sista veckorna. Malmö FF å sin sida har 16 poäng av 18 möjliga med snäppet bättre form. Vad som däremot oroar för skåningarna är backlinjen där Lasse Nielsen nu saknas och där Oscar Lewicki kan tvingas flytta upp på mittfältet efter att ha varit fantastisk i backlinjen under säsongsinledningen. Detta då såväl Fouad Bachirou som Anders Christiansen missar torsdagens klassikermöte. 

I IFK Göteborg är det bara Amin Affane och Nzuzi Toko som riskerar att missa matchen. Men med all respekt för dessa spelare är det inga som väntades göra avtryck här ändå. Inte minst nu när Sebastian Eriksson är tillbaka i spel. Mittfältaren gjorde comeback senast i bortavinsten mot IFK Norrköping. 

IFK Göteborg kommer våga gå för att göra mål här och har egentligen ingenting att förlora. Malmö FF är lite rumphuggna bakåt, men har en fantastisk offensiv där Markus Rosenberg varit glödhet. Sören Rieks, som nätade på Gamla Ullevi redan förra året, lär få det hett om öronen men har också han visat fin form. 

Båda lagen göra mål spelas hur som helst till 1,75 gånger såsen hos Bwin. 

Annons:

  Rygga spelet hos bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  19:00, torsdag 16/5 
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Väntade startelvor: 

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.