Speltips inför IFK Göteborg – Örebro 1/6: Axlar Blåvitt favoritskapet?

Martin Efvergren Publicerat: 30 maj 2019

Glödheta Blåvitt tar emot ett något svalare ÖSK på Gamla Ullevi och givet detta är hemmalaget rimligen storfavoriter. Vi tror dock att IFK Göteborg kan få det svårare när man nu förväntas vinna och i den profetian finner vi fina spelmöjligheter.

Annons:

Med tanke på de lågt ställda förväntningar som, i princip, alla förståsigpåare hade vad gäller IFK Göteborgs möjligheter den här säsongen är man nu, tvivelsutan, vårens stora succélag i Allsvenskan.

Poya Asbaghis unga lagbygge är inför omgång tolv tvåa i serien och har inte förlorat på åtta raka matcher. Det formligen glöder om varenda spelare och senast resulterade detta uppumpade självförtroende i en derbyseger mot Häcken efter avgörande i den sista tilläggsminuten.

Axel Kjälls Örebro SK har, hittills, gett ett mindre lyskraftigt intryck. Efter en knackig inledning har man dock börjat ta en del poäng – totalt elva stycken vilket ger en tolfteplats i tabellen inför stundande omgång.

Vad kan stoppa Blåvitt?

Efter en period av mer frejdigt anfallsspel har Blåvitt på sistone blivit alltmer defensivt orienterade. Det beror främst på att motståndet i de tre senaste matcherna har varit topplagen Malmö (0-0), Hammarby (0-0) och Häcken (2-1-seger).

Men det kan också vara en dimension av viss mental och fysisk trötthet efter att ha maxpresterat under en längre period. Om den tesen stämmer finns en viss risk att man nu kommer få det lite svårare då man ställs mot ett lag man förväntas slå på hemmaplan.

Örebro lär ha den största respekt för IFK Göteborg och deras omställningsspel. Samtidigt har Blåvitt varit som bäst när motståndarna flyttar fram och om Axel Kjäll instämmer i det påståendet så kommer man inte låta hemmalaget få den matchbild som de, förmodligen, önskar.

Frågan är då hur bra Göteborg är om de tvingas föra matchen helt och hållet. Mot mer defensivt inriktade lag som AFC och Kalmar har man inte sett lika imponerande ut och det kan mycket väl bli en liknande matchbild mot Örebro.

Historiskt sett har det blivit väldigt många mål mellan dessa två lag. I sju av de åtta senaste mötena har det blivit över 3,5 mål – ett smått otroligt facit. När lagen möttes i cupen i mars slutade det 3-3.

Denna historik drar också upp oddsen på det underspel som ovan resonemang leder oss in på. Vi tror på en matchbild där Blåvitt kommer tvingas föra spelet och att man då inte kommer vara lika lyckosamma. Det kommer leda till färre målchanser och en tät match.

Därför finner vi spelvärde i att det kommer bli under 2,5 mål i den här matchen till fina 2.10 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 1/6
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.