Speltips inför IFK Göteborg – Sirius 21/9: Revanschsuget Blåvitt

Martin Efvergren Publicerat: 19 september 2019

IFK Göteborg åkte på en rejäl nit mot Hammarby senast och lär vara revanschsugna efter den svaga insatsen. Det kan mycket väl Sirius komma att få sota för när de nu möts i Göteborg.

Annons:

Blåvitts fina svit på elva raka matcher utan förlust och fyra raka vinster fick ett abrupt slut efter att man aldrig ens var nära i bortamötet med Hammarby som slutade 6-2.

Dessförinnan hade man, som sagt, sett väldigt stabila ett längre tag med segrar mot Kalmar med 4-0 och GIF Sundsvall med 2-0 i de senaste matcherna.

Sirius däremot, kommer från en oerhört viktig 2-0-seger hemma mot Falkenberg. I och med den trepoängaren är differensen ner till FFF på kvalplatsen sex poäng och möjligheterna till nytt allsvenskt kontrakt ser därmed väldigt ljusa ut.

Förutom långtidsskadade Patrik Karlsson Lagemyr är även August Erlingmark (saknades senast) osäker till spel hos hemmalaget. Därtill är Giorgi Kharaishvili avstängd.

Hos Sirius är viktige Philip Haglund avstängd den här matchen och André Österholm lär bli borta resten av säsongen efter att ha ådragit sig en knäskada senast.

Annons:

IFK Göteborg hittar tillbaka till vinnarspåret

IFK Göteborg blev rejält tagna på sängen av ett högt pressande Hammarby senast. Redan en kvart in i matchen i matchen hade man 3-0 i baken och matchen var, i princip, avgjord.

Hammarbys offensiv kan inte ha kommit som en överraskning, men det var så det såg ut av göteborgsspelarnas aktioner att döma.

Nu väntar en ny match med nya förutsättningar och Blåvitt vill nog direkt visa sin hemmapubliken att senaste omgångens haveri var en engångsföreteelse.

Ser man till formen över de senaste 12 matcherna finns ingen anledning till oro. Man har fram till Hammarby-matchen släppt in väldigt få mål och inte förlorat på 11 raka matcher.

För Sirius del gäller det direkt omvända. Inför mötet med Falkenberg senast hade man inte vunnit på 9 (6 förluster och 3 kryss) raka allsvenska matcher.

Segern gav ett sexpoängsförsprång ner till kvalplatsen och enligt många är nu det Allsvenska kontraktet säkrat. Om den känslan infinner sig bland spelarna är risken stor att det nu kan bli ett bakslag efter urladdningen senast.

IFK Göteborg har förstärkt truppen successivt och ser numera ut som ett lag för den övre halvan, även på pappret.

Blåvitt är ett bättre lag än Sirius – som nu också saknar avstängde Philip Haglund som varit något av navet under hela säsongen.

Därför finner jag spelvärde i att IFK Göteborg kommer att vinna det här mötet relativt klart. Spelet blir således IFK Göteborg -1 (asian handicap) till fina 2.00 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 21/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: