Speltips inför IFK Norrköping – AFC Eskilstuna 26/9: En ”walk in the park”

Spelbloggare Publicerat: 26 september 2019

IFK Norrköping mot AFC Eskilstuna. Det borde inte bli mycket av match på Östgötaporten under torsdagskvällen. Ett favoritspel sitter med andra ord på sin plats.

Annons:

Uppförsbacke, men topp fyra eller till och med topp tre är inom räckhåll för IFK Norrköping. Det finns dock inte mycket till utrymme för tapp framöver, i synnerhet i matcher som denna. Toppen mot botten.

Vad som varit uppseendeväckande med årets allsvenska är skillnaderna mellan den övre och under tabellhalvan. Jämför exempelvis IFK Norrköping på sjundeplatsen med 43 pinnar mot åttan Örebro SK:s 29.

Efter en dunkel vår har ”Peking” bara blivit bättre, bättre och bättre. Har blott ett tapp på de sex senaste matcherna, uddamålsförlust Malmö FF borta, och nollan är hållen i alla vinstmatcher, vilka också plockats hem med minst två baljors marginal.

Och AFC Eskilstuna? 24 matcher och 15 snåla hopskrapade poäng. Det placerar dem på jumboplatsen. Med matchen mindre spelad än konkurrenterna närmast ovanför, GIF Sundsvall samt Falkenberg, har de fyra upp till kvalplatsen. Varenda match är en ödesmatch som situationen ser ut.

Att hämta någonting av värde från Östgötaporten, det kanske är mycket begärt? Dessutom med ett enormt avbräck i Onyedikachuwu Nnamani, intern skytteledare med sex fullträffar. Gäller då för spelare som Adi Nalic samt Dzenic Kozica att ta ännu större ansvar i det offensiva. Annars är hoten alldeles för få.
Annons:

Norrköping tar hem det enkelt

Ser knappast hur Norrköping skulle kunna tappa i en match som denna, mot ett av seriens absolut tunnaste lag – och som nu saknar deras interna skytteledare tillika en av de viktigaste pjäserna offensivt. Avstängning på Nnamani.

Tabelljumbon har plockat blott en pinne, via 2-2 hemma mot Elfsborg, på de sex senaste matcherna och de föll senast borta mot Helsingborg, som med den trean lämnat den absoluta bottenstriden.

Hoten offensivt är få och IFK Norrköping är i deras absoluta toppform; släpper knappt in mål, ett på sex matcher, och har vunnit fem av deras sex senaste matcher med större siffror än uddamålet. Örebro SK hemma förra veckan var en ”walk in the park” – 3-0. Dubbla mål från Simon Skrabb. Dubbla assist från Sead Haksabanovic.

Med all säkerhet kommer IFK stärka deras aktier i kampen om Europaplatserna och AFC Eskilstuna hamna än djupare i skiten. Stabil favorit och därpå lockande favoritodds.

IFK Norrköping spelas med -1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,60.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller. +18. Stödlinjen.se. 

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 26/9
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: