Speltips inför IFK Norrköping – AIK 8/4: Tungt allsvenskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 8 april 2019

IFK Norrköping och AIK har press på sina axlar inför omgång två i Allsvenskan den 8 april. Det öppnar för ett speltips.

Annons:

Efter den första allsvenska omgången kunde vi konstatera att ingen av guldkandidaterna gick segrande ur sina respektive premiärstrider, där såväl AIK som IFK Norrköping var två av lagen som tappade poäng. AIK spelade lika på noll mot Östersunds FK på hemmaplan medan IFK Norrköping föll borta mot den allsvenska nykomlingen Helsingborgs IF.

Det gör att det redan inför den andra omgången är viss press på axlarna hos spelarna i båda lagen här. Det är ingen större fara på taket – inget annat potentiellt guldlag har ju full pott än – men för det egna självförtroendet vore det nog bäst att få med sig en seger så snabbt det bara går.

IFK Norrköping såg ordentligt svaga ut i sin defensiv mot Helsingborgs IF och gick att penetrera oroväckande enkelt, både centralt och längst kanterna. Det är symptom som inte tidigare har förknippats med IFK Norrköping, men när Andreas Johansson nu inte är kvar i backlinjen är det tydligt att den också framstår mer ihålig. Det återstår att se hur AIK kan utnyttja detta.

Mer öppet än vad folk tror

AIK å sin sida spelade en programenlig mållös premiär och precis som vanligt (om vi tar i lite) slutade deras öppningsmatch med delad pott. Östersunds FK må vara en tuff motståndare, men att vara så uddlösa framåt oroar en del. Dessutom satt lagkapten Henok Goitom på bänken och var enligt rapporter petad. Anmärkningsvärt.

Hur som helst är det här två lag med stor, stor press på sina axlar efter den svaga premiäromgången. Nu tror vi att båda lagen vill spänna sina offensiva muskler. IFK Norrköping har sett stabbiga ut bakåt och får svårt att hålla nollan mot alla klasspelare i AIK, medan AIK inte är alls lika starka bakåt som förra året. Detta samtidigt som Rikard Norling måste släppa (eller?) lite, lite på tyglarna nu.

Båda lagen göra mål är inte spelet som spelbolagen verkar tro på. 1,95 gånger pengarna hos Bethard är ett starkt spel. Det blir dagens speltips.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 8/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.