Speltips inför IFK Norrköping – BK Häcken 7/7: Hörnspel till dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 7 juli 2019

Det blir ett spel från hörnmarknaden inför det allsvenska toppmötet mellan IFK Norrköping och BK Häcken, där de är de senare nämnda som tas en närmare titt på.

Annons:

Toppjagande och Europaaktuella IFK Norrköping samt BK Häcken ska slåss om tre lika friska som betydelse pinnar i Allsvenskan under söndagen. Det vill ni inte missa, och inte heller vårt speltips inför matchen.

Men först lite allmänt – vad är det som väntar? Gällande ”Peking” är det omöjligt att sia, så frustrerande ojämna de tenderar att vara. De två matcherna efter sommaruppehållet är praktexemplen på detta; först en 2-0-skalp borta över mästarna AIK och därefter en 0-1-förlust hemma mot Sirius.

Över det stora hela har formen tillika resultaten fått en boost, varpå resan uppåt i tabellen intensifierats. De är placerade som sexa, tre pinnar bakom fyran BK Häcken, om än med matchen mer spelad.

Häcken har bara hunnit avverka en match efter uppehållet och det slutade i en 2-0-vinst över Hammarby hemma på Bravida Arena – en match där flera domarbeslut blivit ifrågasatta och då specifikt stockholmarnas utvisning på Mads Fenger minuten före halvtidspausen. Oavsett vad – en trea är alltid en trea och speciellt i en match som den.

Två stora avbräck stör dock göteborgarna inför matchen; på Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas, avstängda. Spets och balans som försvinner.

Hörnfacit senaste matcherna: 10, 12 och 10

Spelmässigt lär båda parter ha sina perioder på Östgötaporten, varken dominans åt det ena eller andra hållet. De borde också komma till en del offensiva situationer. Finns kraft framåt i banan, även om Häckens försvarsspel är det som hittills stuckit ut under spelåret.

Häcken har i deras tre senaste allsvenska matcher kommit till 10, 12 respektive 10 hörnsparkar och i dessa dessutom haft en hel del boll. Motstånden? Hammarby, Elfsborg samt IFK Göteborg. Ganska tufft schema, med andra ord.

En ytterst liten faktor som skulle kunna tala emot IFK är att de nästa vecka spelar Europa League-kvalfotboll. Nu må det vara mot ett blåbärsmotstånd, i alla fall ett på pappret sämre, i form av irländska Saint Patrick’s Athletic. Blickarna kanske redan smått riktade ditåt?

Här är ”Getingarnas” hörnlina nedplitad till 4,5 och överspelet betalar hos 888sport över dubbla insatsen. Där finner vi spelvärde ner till åtminstone 1,75-1,80 och ett placerat spel sitter således på sin plats.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Häcken över 4,5 hörnor
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00, söndag 7/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.