Speltips inför IFK Norrköping – Djurgården 2/11: Guldfirande på Östgötaporten

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2019

Guldfirande i Östergötland kan vara att vänta för Djurgården och tusentals tillresta supportrar när IFK Norrköping står för motståndet i den sista omgången av Allsvenskan 2019 – och för det krävs minst ett kryss. Blir det precis vad man fixar? En 3,30-oddsare till speltips är levererat.

Annons:

När det snackades titelaspiranter inför spelåret 2019 var Djurgården mer eller mindre inte ens inräknade, men med 90 minuters fotboll sitter de i förarsätet och med allt i egna händer. Det här kunde väl knappast de själva tro?

Stockholmarnas USP, som det så ofta snackas om, har varit den kollektiva styrkan; hur konsekventa de varit från vecka till vecka. Försvarsstyrkan. Det stenhårda arbetet. Och en Mohamed Buya Turay som fått vara skadefri. Den inlånade anfallaren från Sierra Leone har på 28 matcher smällt dit 14 baljor och mellan honom samt Hammarbys Muamer Tankovic är det helt öppet om guldskon inför säsongsavslutningen.

För att sätta året i lite siffror, som blir mest talande för succén har DIF släppt in så få som 17 mål på 29 matcher. Tommy Vaiho, tilltänkt andrakeeper, klev fram när han fick chansen och sedan dess har man inte sett tillbaka. Årets utsedda ”Järnkamin” har, tillsammans med försvararna framför, varit fenomenalt stabila.

Och av dessa matcher är blott fyra förlorade och uppseendeväckande är det att alla dessa kommit i de fyra derbymatcher som spelats, mot Bajen och AIK. Det är i princip bara det som varit likadant med hur det sett ut de senaste åren.

Till Östgötaporten är det helt slutsålt och DIF blev av med deras biljetter på bara minuter efter släpp. Gulddrömmen är upplivad och det är förberett för ett firande utan dess like. Men först ska spelarna klara av dessa 90 minuter – att undvika förlora. Det är allt som krävs och kommer räcka till Lennart Johanssons pokal alldeles oavsett resultat i de parallella matcherna.

Mellanår för ”Peking”

För IFK Norrköping har det varit mer av ett mellanår. De har fantastiska höjder i deras spel och prestationer, men en dunkel vår med en vunnen på de inledande åtta allsvenska matcherna satte tidigt stopp för titelplanerna. Nu är hoppet att man ska vinna, medan AIK förlorar mot GIF Sundsvall, och att det således blir en fjärdeplats och eventuellt Europaspel.

Och formen är det knappast fel på. Av de sex senaste matcherna är fem vunna, ett kryss utöver det, och senast värjdes BK Häcken undan med ett mål mot noll på resande fot. Hemmaspelet är emellertid det som stuckit ut; 10-2-2 i resultatraden och makalösa 30-8 i målskillnad. Det är statistik som såklart skrämmer DIF inför vad som komma skall.

Annons:

Krysset räcker för guld

Motivationen är trots allt den stora skillnaden inför matchen och den ska starkt beaktas. Trots bortaplan är ”Blåränderna” nedplitade som klara favoriter, i en bit över dubbla insatsen för den raka vinsten.

Men då ska det understrykas att det för deras del räcker med ett oavgjort resultat för att säkra SM-guldet – och på senare tid har spelet varit lite sisådär. 3-0 över Örebro SK senast ska tas med flera nypor salt, så tunt som motståndet var, och dessförinnan kom de undan med en 1-0-vinst borta över IFK Göteborg med blotta förskräckelsen.

Kanske är det alltså lite nerver som sipprat upp till ytan? Det kan vi räkna med kommer finnas här också, men samtidigt kan de luta sig tillbaka på den så rejäla defensiven som finns. Den stabiliteten. Så svåra de uppenbarligen är att slå.

Kryss räcker och känslan är att det mycket väl kan sluta just så, med ett påföljande guldfirande på Östgötaporten. 3,30 gånger pengarna för det raka spelet tas därför ut som speltips och platsen är Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt krss
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 13:00, lördag 2/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: