Speltips inför IFK Norrköping – Falkenberg 19/4: Islossning väntar

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2019

Efter tre raka matcher utan vinst behöver IFK Norrköping islossning hemma mot Falkenberg långfredagen den 19 april. Det öppnar för ett bra speltips.

Annons:

Det är allsvensk påskomgång och det innebär att det på veckodagar plötsligt spelas tidiga matcher. Det är vanliga lördagstider som gäller på långfredagen där den sena matchen alltså avgörs klockan 16:00. Då spelas Örebro SK mot AIK samt IFK Norrköping mot nykomlingarna Falkenbergs FF parallellt.

Här råder det ingen större tvekan om att det är hemmalaget som har pressen på sina axlar. Dels är laget favoriter i matchen sett till förväntningar, styrka på laget och läge i tabellen. Vidare har inledningen på säsongen varit så svag att Jens Gustafsson nu behöver framkalla en stark prestation från sina spelare för att det inte ska väckas ytterligare oro i spelar- och supporterled.

Falkenberg har öppnat rätt starkt med ett par fina insatser, bland annat en vinst i premiären mot Örebro SK på hemmaplan. Visst, det har blivit förluster mot såväl Östersunds FK som BK Häcken efter det, men laget har stretat emot hyfsat och visat sig vara rätt svåra att handskas med. Med det sagt är det inte just borta mot IFK Norrköping som poängen ska plockas. Det är väl känslan på förhand.

Lite skön segermarginal för Peking

IFK Norrköping får klara sig utan Pontus Almqvist, samtidigt som det råder viss osäkerhet kring hur själva laget ska formeras i övrigt. Christoffer Nyman kan behöva vilas efter att ha gått av skadad senast. Kasper Larsen ska enligt rapporter vara tillbaka i full träning, men riskeras det med mittbacken direkt här? Det återstår att se. Det är å andra sidan inte i mittförsvaret som nyckeln till en trepoängare i just den här matchen ligger.

Falkenbergs FF då? Jo, efter en spelmässig rätt okej inledning på säsongen kan vi konstatera att Tobias Karlsson nu eventuellt måste avstå matchen. I övrigt kan laget formeras precis som önskas.

På det hela taget råder det ingen tvekan om att hemmalaget är det starkare gänget här, sina skador till trots. Det är hemmaplansfördel, en fördel som stärks ytterligare av att underlaget är konstgjort i den här matchen. Vidare behöver IFK Norrköping årets första vinst och lär gå stenhårt för en trea.

IFK Norrköping -1,5 spelas därför till 1,92 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IFK Norrköping -1,5
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  16:00, fredag 19/4
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.