Speltips inför IFK Norrköping – GIF Sundsvall 20/5: Två besvikelser

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2019

IFK Norrköping och GIF Sundsvall har öppnat säsongen på ett mycket sämre sätt än förväntat. Vilka tar en viktig trepoängare i måndagens allsvenska möte?

Annons:

Den allsvenska fotbollen ser även den här säsongen ut att bli spännande på ett sätt som vi inte får se i andra ligor. I toppen av tabellen skiljer det bara någon enstaka poäng mellan ettan och sexan, medan det i botten också är väldigt jämnt. En seger hit eller dit kan vara det enda som krävs för att helt överge en strid i antingen botten eller toppen. 

Två lag som däremot inlett sämre än förväntat är IFK Norrköping och GIF Sundsvall, som varken spel- eller resultatmässigt kommit upp till sin egen nivå. Det är också två lag som tydligt annonserat sin ambition att slåss längre upp i tabellen, men så här långt pekar inte mycket på att så blir fallet.

IFK Norrköping behöver nu ta en trepoängare – en av många – för att kunna blanda sig i striden om en topplacering. Nu är tålamodet visserligen rätt stort i klubben, men Jens Gustafsson lär känna lite press att få sitt lag att prestera igen. 

GIF Sundsvall däremot har haft lite skadeproblem (det måste vi ändå ge laget) och har fått svårt att leva upp till de högt ställda förväntningarna i år. Detta efter en stark fjolårssäsong då laget charmade stora delar av Sverige med sitt vägvinnande spel. 

Målspel hämtas

GIF Sundsvall förklarar en del av sin något svagare inledning på säsongen med det skadeläge som klubben behövts brotta med. Omar Eddahri öppnade året imponerande och såg ut att bli en ordentlig förstärkning, men är fortfarande skadad och har inte spelat på ett par veckor nu. Dessutom är Eric Björkander utanför matchtruppen i det här mötet.

IFK Norrköping har egentligen inte mycket att skylla sin svaga säsongsinledning på och även fall Gudmundur Thorarinsson nu är osäker till spel har inte skadeläget varit en faktor som påverkat laget nämnvärt. Ett par småskador helt eller dit ska ett lag med toppambitioner klara av att hantera.

Här räknar vi iskallt med att hemmalaget går stenhårt i offensiven och med ett så bollskickligt bortalag kan det öppna för en svängig historia med chanser åt båda håll. Vi räknar också med att båda lagen göra tar med sig en trepoängare från matchen i fråga. 

Båda lagen göra mål spelas till 1,87 gånger såsen hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 20/5 
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.