Speltips inför IFK Norrköping – Malmö FF 28/4: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 27 april 2019

IFK Norrköping behöver poäng och Malmö FF vill dra ifrån i den allsvenska toppen. Speltipset inför söndagen den 28 april tror på en offensiv historia.

Annons:

Den allsvenska spänningen börjar så sakteliga arta sig på allvar och för ett par av lagen är det snarare underprestationer som gör att de nu omgärdas av en hel del spänning. IFK Norrköping är ett lag som inför säsongen sågs som en utmanare till ligatiteln, men som så här långt underpresterat såväl resultat- som spelmässigt.

Efter fem spelade matcher har laget bara noterats för en vinst, men har å andra sidan bara förlorat en av sina fem inledande matcher också. På så sätt är det ingen större fara på taket, men om IFK Norrköping är seriösa med sin intention att slåss om titeln krävs nog en trepoängare här.

Malmö FF har nämligen sett allt bättre ut efter två poängtapp i början. Med tre vinster och tre fina prestationer har Uwe Rösler, enligt egen utsago, inlett en ny svit med sitt Malmö FF. Som nästa steg i den sviten behöver IFK Norrköping nu käkas upp, trots bortaplan. Det här är ett möte som på senare år varit väldigt hett, men MFF har goda minnen från Idrottsparken där laget trots allt säkrat ett SM-guld 2017.

Fokus på hörnorna

Vad gäller matchbilden här känner vi viss oro för båda lagens försvarsspel. Kasper Larsen är visserligen tillbaka för IFK Norrköping och dansken är totalt livsviktig för stabiliteten, men IFK Norrköping har släppt in för många mål (9) så här långt under säsongsöppningen. Jämför siffran 9 med att AIK, som vann guld, släppte in 16 mål på hela säsongen (sex gånger så många matcher) förra året.

Malmö FF har en hel del skador och går därför att hota i backlinjen, samtidigt som laget tenderar att spela klart sämre på plastunderlag än på gräs. Det är en fördel för IFK Norrköping här.

Därför är det inte ett otänkbart scenario att Malmö FF hamnar i en prekär situation i matchen och måste kliva på för vinst. Det är också mycket möjligt att MFF tar greppet om matchen även vid 0-0 och verkligen trycker på. Som vi vet är laget oerhört starka längst kanterna där inte minst Sören Rieks – oj så bra han är just nu – ofta tar sig framåt. Den vägen brukar laget också gräva fram en hel del hörnor.

Malmö FF över 4,5 hörnor spelas därför till 1,76 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 4,5 hörnor
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  17:30, söndag 27/4
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.