Speltips inför IK Sirius – Malmö FF 20/4: Fortsätter 0-4-trenden?

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2019

Malmö FF är klara favoriter inför lördagens tuffa bortamatch mot IK Sirius den 20 april. I speltipset tror vi dock på en kontrollerad tillställning.

Annons:

Sommaren 2018 spelade Malmö FF borta mot IK Sirius i det som var Uwe Röslers allra första match vid rodret och det var verkligen en drömstart som tysken fick på sin tränarkarriär i den skånska storklubben. 0-4 slutade den matchen, ett resultat som faktiskt var en exakt kopia av säsongen dessförrinnans resultat.

Med andra ord har Malmö FF två raka 0-4-vinster på Studenternas IP och det gör såklart att IK Sirius nu har ett psykologiskt underläge inför lördagens möte. Det är värt att ha med sig. Med det sagt har Henrik Rydström och övriga tränarstaben verkligen satt sin prägel på laget den här säsongen. Inledningen på säsongen har varit fin med två raka vinster och sånär poäng borta mot AIK. Nu är frågan var laget står inför fjärde mötet.

Malmö FF å sin sida såg riktigt starka ut i söndagens möte med Östersunds FK och vann med klara 2-0 i en match som kanske borde ha slutat med ännu större siffror. Då hade bortalaget inte mycket att säga till om och Malmö FF såg så där självklart överlägsna ut som egentligen bara de kan. Det bådar gott inför framtiden. Nu behöver laget bygga vidare på den fina matchen med ännu en trepoängare och stark prestation.

Malmö FF kontrollerar lite mer

Malmö FF har fortfarande ett tufft skadeläge med såväl Behrang Safari som Lasse Nielsen utanför matchtruppen, men glädjande nog är Franz Brorsson tillbaka i matchtruppen. Med det sagt lär han fortsätta sitta utanför startelvan med tanke på att han inte spelat på ett bra tag. I hans frånvaro lär Uwe Rösler köra vidare på samma backlinje där Oscar Lewicki och Eric Larsson fyller rollerna intill Rasmus Bengtsson.

Det ska sägas att Malmö FF gjorde en riktigt stark insats i sin senaste allsvenska match och kanske borde laget köra vidare på samma intensiva spel som på hemmaplan. Men nu är det bortamatch som gäller, det är ett helt annan underlag, det är ett fysiskt starkt motstånd och IK Sirius är dessutom ett lag med medvind. Det gäller att ha respekt för ett sådant lag.

Det tror vi också att MFF har, inte minst nu när backlinjen fortfarande inte är intakt. Då gäller det att ta det lite lugnare med risktagandet.

Under 3 mål (asian handicap) spelas därför till 1,81 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  16:00, lördag 20/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.