Speltips inför Kalmar – Brage 10/11: Allsvenskt kval

Spelbloggare Publicerat: 9 november 2019

Brage fick förtroendet i match nummer ett. Nu är det Kalmar FF som får det. Det allsvenska playoffkvalet ska avgöras på Guldfågeln Arena och här hittar ni vårt speltips inför en av årets tyngsta bataljer i den svenska klubbfotbollen.

Annons:

En plats som tredjejumbo i Allsvenskan var rena misären för Kalmar FF, som inte minst under seriens senare fas underpresterade på ett häpnadsväckande sätt. Svaret på det? Ut med tränaren Magnus Pehrsson inför den avslutande matchen och således även detta kvaldubbelmöte, där tidigare assisterande Jens Nilsson har huvudansvaret.

Kvalet inleddes i alla fall på bästa möjliga sätt och nu pekar nästintill allt på att KFF trots allt kommer spela allsvensk fotboll under 2020. På Domnarsvallen vann de med två mål mot noll efter mål från Geir André Herrem samt Nils Fröling, de båda anfallarna. Ett styrkebesked, särskilt eftersom det är de posterna som varit den stora orsaken till det allsvenska fiaskot.

Givet är att Brage, som med extremt flyt och marginaler på rätt sida lyckades lösa tredjeplatsen i Superettan, redan på förhand var klara underdogs – och nu ännu större sådana. Har de verkligen kapaciteten att hämta in två mål på ett, på pappret, bättre KFF? Det är mycket, mycket tveksamt.

Annons:

Chansen sumpad – spiken i kistan från KFF

Spelmässigt var det en tajt historia i Borlänge, men där tyngden i de slutliga momenten vägde över till Kalmars fördel. Skillnaden mellan Allsvenskan och Superettan är, hur man än vrider och vänder på det, fundamental.

Inför veckans tidigare match var det emellertid ändå som Brage fick förtroendet av oss på Spelbloggare. Nu känns den motsatta positionen som den klart bästa.

KFF ska dessutom vara bättre än vad den allsvenska kvalplatsen vill antyda. Finns gott om spelskicklighet i den tilltänkta startelvan – kanske är även Rasmus Elm redo för start här och nu? – och med fördel av 2-0-ledningen samt hemmaplan finns alla möjligheter till att sätta spiken i kistan.

Anmärk också att Brage normalt spelar på konstgräs att den faktorn också spelar en betydande roll. Naturgräs som gäller på Guldfågeln Arena.

Tror benhårt på att Kalmar FF löser det här och mest sannolikt också med en seger i matchen specifikt. 1,67 gånger pengarna för den raka ettan duger helt klart och oddset erbjuds vi av Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kalmar vinner, rak etta
Odds: 1,67
Bolag: Bethard
Spelstopp: 14:45, söndag 10/11
TV:  cmorelive logo tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: