Speltips inför Kalmar FF – AIK 6/7: Repris på guldmatchen

Simon Pålsson Publicerat: 6 juli 2019

Det allra mesta talar för att Kalmar FF gör det bra i lördagens möte med AIK i Allsvenskan. Ett speltips känns på sin plats inför matchen.

Annons:

Tidigt på lördagen, med avspark redan klockan 15:00 på eftermiddagen, spelas det som förra året blev guldmatchen i den allsvenska fotbollen. Förra året blev Robin Jansson stor guldhjälte för sitt AIK när han skarvade in matchens enda mål borta mot Kalmar FF i den sista omgången. Det räckte för att säkra förstaplatsen i den allsvenska tabellen.

Den här gången är det bara omgång 14 (eller den 15:e matchen för AIK) som gäller varpå det inte ligger ett guld i potten. Däremot har AIK halkat efter så pass mycket att det börjar bli dags att rada upp trepoängare. Ett poängtapp här samtidigt som Malmö FF och Djurgården vinner kan vara nådastöten. Orkar Gnaget då resa sig i Allsvenskan eller blir det hundraprocentigt fokus på att spela bra i Europaspelet?

Kalmar FF är ett lag som kryssar på tok för många matcher under Magnus Pehrsson, men det är också ett lag som är svåra att få hål på och som hela tiden gör fina prestationer mot bättre lag. Det ska man ha med sig inför den här matchen.

AIK har ingen vidare trend med två vinstfria matcher – dock mot topplag som IFK Norrköping och Malmö FF – men det finns en hunger att trimma formen inför kvalet till Champions League som drar igång nästa vecka. Det är inte läge att snubbla i det här mötet.

Kalmar FF gör det säkert bra

AIK har inga skador att rapportera om och inte heller finns det enligt förhandsrapporterna några småskadade spelare. Det ska sägas att just AIK är det lag som hemlighåller den här typen av information allra hårdast i hela den svenska fotbollen, men det mesta pekar på att Rikard Norling kan formera sånär starkast möjliga lag inför matchen. Det är värt att ha med sig inför det som också är Daniel Sundgrens allra sista match i AIK-tröjan. Räkna med att han startar till höger i backlinjen ännu en gång, hur märkliga signaler man ändå tycker att det sänder till övriga spelare på bänken.

Filip Sachpekidis, en bra spelare som kan avlasta i Kalmar FF, kommer inte att spela matchen. Det finns också en risk att det offensiva hotet Mohammed Saeid inte kommer till spel. Det viktiga är däremot att Viktor Elm och Rasmus Elm finns tillgängliga. Om det ska bli fest mot AIK krävs förmodligen att båda har en bra dag på jobbet, tillsammans med storspelande målvakten Lucas Hägg Johansson.

Med det sagt förväntar vi oss ett lika defensivt Kalmar FF som vanligt mot stora lag, samtidigt som AIK inte tar några risker utan spelar med ett lågt försvarsspel och en otrolig noggrannhet i sin defensiv. Det gör att matchen inte kommer att bli något kalas vad gäller målproduktionen.

Under 2,25 mål spelas därför till hela 1,65 gånger såsen hos Unibet. Det är asian handicap på det spelet, värt att ha med sig.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, lördag 6/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.