Speltips inför Kalmar FF – Elfsborg 26/5: Svårbedömd 90-minutershistoria

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2019

Det är en svårbedömd 90-minutershistoria som Kalmar FF och IF Elfsborg bjuder på när de drabbar samman på Guldfågeln Arena i Småland. När spelbolagen presenterar ena sidan som klara favoriter, ser vi istället skrällalternativen vara av värde.

Annons:

Lördagen levererar tre allsvenska matcher – och mycket, mycket annat! – och den senare av dessa ska utspelas mellan Kalmar och Elfsborg, med start 17:30 och den är TV-sänd på C More Fotboll eller kan ses i streamingformat på C More Play. Vad passar då inte bättre än ett spel på matchen?

Huruvida det kommer bli speciellt underhållande eller ej, ur ren målsynpunkt, är oklart. Däremot ser det ut som en löjligt svårtippad historia, varpå det mest sannolikt åtminstone kommer bli spännande. En hård kamp om de tre pinnarna.

Elfsborg hade fått upp flåset, levererat väl, innan de besökte Djurgården på Tele2 Arena för exakt en vecka sedan – men var väl där en fatal besvikelse. Trots en man mer på planen i nästan hela matchen blev det en 0-2-förlust. Skapades inte ett knyst. Pawel Cibicki och hans offensiva kamrater var helt osynliga.

Och KFF under Magnus Pehrsson, hur har det sett ut? Ganska bra i vissa matcher, sämre i andra. Spelarmaterialet är av typisk mittenkvalitet. Framåt har det inte lossnat och hit kommer de med dubbla förluster i bagaget, matcher man också blivit nollade i. Siffrorna skrevs 0-1 mot såväl BK Häcken som Malmö FF.

Elfsborg med god chans

På Guldfågeln Arena och inte minst naturgräs ska Kalmar FF absolut betraktas som favoriter, men väl inte mer knappa sådana? Här är siffrorna för den raka ettan nere och nosar på blott dubbelt upp – och då är det bara att kliva in på skrällpositionerna.

Underlaget och den så bleka insatsen mot DIF förra veckan är egentligen de främsta faktorerna som talar emot boråsarna. Innan dess hade det dock sett mer än hyfsat ut och bara för en plattinsats ska Elfsborg inte räknas bort som ett hot. Långtifrån.

Kalmar har stått upp bäst de kunnat i de senaste matcherna och att på bortaplan förlora med uddamålen mot seriens toppduo behöver de inte skämmas över, men den offensiva impotensen oroar och faktum är att enbart två av tio allsvenska matcher vunnits; resultatraden 2-5-3. En av dessa har kommit på hemmaplan.

Det här ska kunna sluta lite hur som helst och med hänsyn till de nedplitade oddsen blir det Elfsborg som får förtroendet på spelfronten med +0,5 mål (asian handicap) – ett spel som sitter om det slutar oavgjort eller med en bortavinst. Oddset är 1,79 och det erbjuds av Bethard.

Annons:

  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Elfsborg +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30, söndag 26/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.