Speltips inför Kalmar FF – Falkenberg 26/10: Känner ni av ångesten?

Spelbloggare Publicerat: 26 oktober 2019

Ångesten är total inför den allsvenska lördagsfajten mellan Kalmar FF och Falkenberg, där de förstnämnda kan komma att säkra kontraktet i finrummet. Vem vinner måstematchen?

Annons:

Guldstriden med de tre 08-klubbarna och Malmö FF inblandade snackas om frekvent under hela veckorna, men den allsvenska bottenstriden är nästan ännu mer spännande inför de två avslutande omgångarna.

13. Kalmar FF, 28: 23p, -21 mål
14. GIF Sundsvall, 28: 20p, -17 mål
15. AFC Eskilstuna, 28: 19p, -31
16. Falkenberg, 28: 19p, -39 mål

Vad som spetsar till det hela extra mycket är att flera av dessa bottenkonkurrenterna under slutspurten möter varandra. Kalmar har denna match samt Sirius kvar och Falkenberg avslutar med AFC Eskilstuna hemma. Vilket getingbo, va?

Formen är varken bra för KFF, fem raka utan vinst och utan mål framåt i fyra raka, eller FFF, fyra förluster efter varandra och 1-9 i målskillnad på de två senaste. Senast mot AIK slutade det i en brutal 1-5-förlust sedan målvakten Hampus Nilsson, som med sina insatser under spelåret kan fälla krokben för sin klubb, blivit utvisad redan efter nio spelade minuter. Tappade huvudet totalt. Missar således också denna match.

Spelare för spelare skulle man kunna önska mer av framförallt Kalmar, som ändå har en hel del bolltrillare av hyfsad klass i truppen – men den offensiva uddlösheten är och har varit total. 20 mål på 28 matcher är såklart under all kritik och även sämst i hela Allsvenskan. I förra veckans bortamatch mot IFK Norrköping spelade man relativt bra fotboll, men problemet återigen – den sista tredjedelen och därmed en 0-1-förlust.

Annons:

Uddlösa, javisst – men bättre

Att Kalmar fortfarande är inblandade i bottenstriden är ett stort underkännande för tränaren Magnus Pehrsson. Normalt är spelet relativt bra och i en sådan som Rasmus Elm, när han är hel och frisk, på mittfältet finns allsvensk toppklass.

Den offensiva uddlösheten oroar och talar förstås emot KFF i denna ångestbatalj, men om det ska släppa är det väl mot ett motstånd av FFF:s karaktär?

Gästerna har alltså – det tål att upprepas! – släppt in nio mål på bara de två senaste matcherna. Helt öppna dörrar bakåt i banan och formen i botten under årets mest kritiska situation. Addera på det ett målvaktsavbräck nu, även om det ska nämnas att Hampus Nilsson inte alls hållit den nivå som kan krävas.

Med hemmaplansfördelen, mot ett fullständigt sammanfallet motstånd, bör KFF kunna lösa en trea under lördagen och därmed ta ett storkliv mot nytt kontrakt.

Den raka ettan spelas således till 1,75 x insatsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365!
Regler & villkor gäller. +18 år. Stodlinjen.se. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kalmar FF vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 16:00, lördag 26/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: