Speltips inför Kalmar FF – GIF Sundsvall 24/9: Givet målspel

Simon Pålsson Publicerat: 24 september 2019

Mest troligt hamnar ångesten i fokus inför tisdagens viktiga möte i Allsvenskan mellan Kalmar FF och GIF Sundsvall, som båda jagar poäng i bottenstriden.

Annons:

Med sex allsvenska omgångar kvar av säsongen är det skarpt läge på flera fronter i tabellen. I toppen finns det i praktiken fyra lag som fortfarande har ett bra utgångsläge i guldstriden, där favoritskapet dock ligger i knäet på Djurgården med Malmö FF som främsta utmanare.

Om vi halkar oss längre ner i tabellen, till bottenskiktet, ser vi att GIF Sundsvall har sex poäng upp till kvalplats. Det krävs alltså att man tar ikapp minst sex poäng på sex omgångar. Det blir synnerligen svårt.

Men om det ska ske finns det en rad nyckelmatcher kvar – matcher som måste vinnas. Tisdagens möte med Kalmar FF, ett annat bortalag, är precis en sådan match. Kalmar FF har tre poäng till godo på kvalplatsen och har därmed nio poäng ner till Giffarna. En seger för bortalaget här skulle skaka liv i spänningen för deras del.

Kalmar FF har fortfarande en reell möjlighet att faktiskt skaffa sig så pass mycket avstånd ner till kvalplatsen att man kan pusta ut redan inom kort. En vinst här skulle göra avståndet sex poäng stort, med ytterligare fyra poäng ner till en nedflyttningsplats. Det går väl inte att tappa?

Annons:

Viktiga poäng i botten

Kalmar FF har inte haft den allra roligaste säsongen vad gäller skador. I somras gjorde man klart med Samuel Adrian på lån från Malmö FF, men talangen drog korsbandet ganska direkt. Dessutom har sommarförvärvet Alexander Jakobsen nu ådragit sig en tung skada. Det har även Piotr Johansson, ett av få utropstecken under året, gjort. Alla tre missar det här mötet.

GIF Sundsvall däremot är på rätt väg vad gäller skadorna och nu finns det plötsligt hur mycket utrymme som helst att laborera i truppen. Det passar den nya tränaren Tony Gustavsson synnerligen bra. Om det är någon gång pressen är stor på honom är det dock nu.

Under hela säsongen har Giffarna haft stora problem med sin defensiv och vi vågar lova att Tony Gustavsson lagt ner mycket krut på det nu. Borta mot ett av seriens målsnålaste, mest uddlösa lag ska det helt enkelt inte bli mer än max ett insläppt mål. På det hela taget känns det som en ganska målfattig historia vi står inför på Guldfågeln Arena.

Under 2,5 mål spelas därför till 1,74 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, tisdag 24/9
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: