Speltips inför Kalmar FF – Hammarby IF 27/5: Tunn rivalitet

Simon Pålsson Publicerat: 26 maj 2018

Efter förlusten senast är det dags för Hammarby IF att studsa tillbaka, ta tre poäng och utöka sin serieledning. Frågan är om Kalmar FF har orken att stå emot ett offensivt starkt bortalag här?

Det kryllar av intressanta matcher från den allsvenska fotbollen på söndagen. Med tanke på att den tighta vårsäsongen nu ska summeras med en avslutande omgång blir det en tight helg rent spelmässigt, någonting som passar oss neutrala åskådare mycket väl.

En match som intresserar så här på förhand är mötet nere i Småland, där Kalmar gör upp med Hammarby om tre pinnar. Det här är en match som lever sitt egna lilla liv på sistone, när Kalmar gör allt i sin makt för att skaka liv i någon form av rivalitet. Det började som ett trevligt skämt i samband med att Hammarby värvade den ena KFF-spelaren efter den andra, men nu är det tveksamt om rivaliteten har någon vidare bäring i verkligheten. Hur som helst adderar det någon form av krydda på förhand.

Att det skulle påverka matchen ser vi dock som högst osannolikt. Att Nanne Bergstrand möter sitt gamla Bajen är en faktor värd att notera, men inte heller det lär sätta någon vidare prägel på det här. Oavsett vad är det här en match som båda lagen gärna plockar tre poäng i. Hemmalaget genom att vara svårgenomträngliga och tråkiga att möta, bortalaget genom att skölja över sitt motstånd. Lite som vanligt, alltså.

Ett överraskande högt odds

Hammarby förlorade snöpligt nog derbyt mot AIK senast och tappade därmed poäng i toppstriden. Trots förlusten är laget fortsatt serieledare och med tanke på att AIK dessutom tappade poäng mot BK Häcken ser det mycket lovande ut för Bajen. I skrivande stund är gapet ner till AIK två poäng, men då med en match mindre spelad. Vinst mot Kalmar och det är plötsligt fem poäng. Ett trevligt gap att gå till sommarvila med, även fall AIK spelar mot IFK Norrköping på lördagen (efter att det har skrevs).

Hur som helst har Hammarby imponerat med en intensiv offensiv under hela våren och hade inför mötet med AIK gjort mål i samtliga matcher – dessutom dubbelt upp. Det är en rejäl styrka. Samtidigt känns laget betydligt stabilare och är svårare att såra, något som visat sig vägvinnande.

Kalmar spelar som vanligt en kontrollerad fotboll, inte minst på hemmaplan, och gnetar på som ett svårslaget lag. Det saknas viss spets, men tyngden på fasta situationer och i omställningsspelet har visat sig värdefull. Här litar vi blint på att Nanne Bergstrand ställer sitt lag relativt lågt och kopierar det som AIK gjorde bra mot Hammarby. Det handlar om att inte bjuda på något i onödan.

Vi tror att den här matchen – som dessutom spelas på ett underlag (gräs) som Hammarby inte är vana vid – har vissa risker att bli ganska låst under stora delar av matchen. Det handlar egentligen om huruvida Kalmar orkar stå emot? Samt om hemmalaget kan såra sina gäster? Vi tror att minst ett av lagen får svårt att räcka hela vägen fram.

Båda lagen INTE göra mål spelas till höga 2,25 gånger den småländska krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål – nej
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 27/5
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.