Speltips inför Kalmar FF – Malmö FF 1/9: Måstematch i guldstriden

Simon Pålsson Publicerat: 31 augusti 2019

Det blir ett intressant målspel som speltips inför söndagens allsvenska ångestmöte mellan Kalmar FF och Malmö FF den 1 september 2019.

Annons:

Malmö FF tar sig till Kalmar och Guldfågeln Arena med ordentlig press på sina axlar. För att överhuvudtaget ha någonting att göra med den allsvenska guldstriden krävs troligen en trepoängare borta mot ett svårspelat Kalmar FF, som också har mycket att spela för, men då i botten av tabellen.

Det är också en intressant match då Magnus Pehrsson – huvudtränare i KFF – alltså ska möta sitt gamla lag. Med tanke på att han fick sparken och ersattes av den nye, nuvarande tränaren Uwe Rösler är det med all säkerhet ganska känsligt för honom att ta sig an MFF.

Det blåser positiva vindar kring den skånska storklubben sedan man åter kvalificerat sig till Europa League-gruppspel. Därmed är man tillbaka i Europa för fjärde gången på sex säsonger. Ett makalöst facit för en svensk klubb. Det lär ge en bra boost till spelarna.

Formen är dock skakig i Allsvenskan där man bara vunnit en av sina sex senaste. Det är hög tid att studsa tillbaka med en trepoängare på östkusten.

Kalmar FF kan ställa till det

Kalmar FF har haft problem med skador under stora delar av säsongen, men nu ser det försiktigt lite bättre ut. Det som däremot är intressant att notera är att lagets två MFF-bördiga spelare, Piotr Johansson och utlånade Samuel Adrian, båda missar matchen med skador. Det är tunga tapp för Kalmar FF, men å andra sidan spelare som varit utanför truppen ett tag. Alexander Ahl Holmström kommer inte heller att spela söndagens möte med MFF.

Det kan vara värt att notera att även Emin Nouri, den rutinerade ytterbacken, dras med skadeproblem. Här finns dock förhoppningar om medverkan. Däremot kan vi konstatera att anfallaren Papa Diouf är kvitt sina skador och väntas få minuter i mötet med Malmö FF.

Och hur är det då hos skåningarna? Jo, laget vilade sina bästa spelare i torsdagens playoff till Europa League. Därmed kommer Uwe Rösler med all säkerhet formera sitt starkaste lag borta mot Kalmar FF på söndagen. Jo Inge Berget och Franz Brorsson är dock fortsatt småskadade. De vilas förmodligen fram till att landslagsuppehållet är över.

Under 2,5 mål är ett bra speltips då vi ser framför oss en match med ett Malmö FF som går framåt, men ett Kalmar FF som sliter som djur, ligger lågt och gör det svårt för MFF.

1,80 gånger pengarna är oddset hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 1/9
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.