Speltips inför Kalmar FF – Örebro SK 27/8: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 27 augusti 2018

Kalmar FF har fått upp ångan efter en halvtaskig sommar och ser nu farliga ut med Rasmus Elm i laget. Örebro SK får det tufft i måndagens möte.

Annons:

Den allsvenska fotbollen tar ny fart på måndagskvällen med inte mindre än tre matcher från den högsta svenska fotbollsserien. Ingen rast och ingen ro för den som ämnar följa svensk fotboll med andra ord.

Ett möte värt att fokusera och fundera lite extra på inför måndagskvällen är mötet på Guldfågeln Arena nere i Kalmar, där hemmalaget Kalmar FF tar sig an ett lätt krisande Örebro SK. Under vårsäsongen var gästerna faktiskt ett av seriens stora utropstecken och det kändes där och då som att den nye huvudtränaren Axel Kjäll verkligen hade någonting på gång med sitt lag.

Nu har den hypen lagt sig något och Örebro SK har planat ut både vad gäller spelmässiga faktorer och rent resultatmässiga sådana. Sedan VM-uppehållet har det sett betydligt värre ut och för varje omgång är känslan att Örebro SK halkar längre och längre ner i tabellen. Inom den sportsliga ledningen i klubben finns ambitionen att vara med och slåss om Europaplatser, men det känns fortsatt väldigt avlägset.

Ett Kalmar FF med fullt lag

Det finns verkligen ett par olika skepnader av detta Kalmar FF och den allra största förändringen som kan ske är att Rasmus Elm är på planen. Under stora delar av säsongen strular sig hans kropp på ett eller annat sätt, någonting som håller honom borta från fotbollen och gör Kalmar FF till ett klart sämre lag. Nu är han redo att starta matcherna och även fall han sällan spelar några 90 minuter är han ofta skillnaden mellan ett Kalmar FF som håller klass som ett mittenlag och ett KFF som kan slå vilket lag som helst.

Nu ska sägas att Kalmar FF snubblade ur Svenska cupen tidigare i veckan, vilket var en klar missräkning. Men med två vinster på de tre senaste i Allsvenskan är känslan att Kalmar FF – nu med mer av ett fulltaligt lag – har fått upp ångan igen. Det ska inte underskattas.

Här tror vi på hemmalaget och synar det raka spelet till 1,80 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kalmar FF vinner
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 27/8
TV:    cmorelivetva logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.