Speltips inför Kalmar FF – Örebro SK 12/8: Ångestmöte i botten

Simon Pålsson Publicerat: 12 augusti 2019

Det blir ett givet 1×2-spel inför måndagens heta allsvenska bottenmöte mellan Kalmar FF och Örebro SK den 12 augusti 2019.

Annons:

När det snart återstår tio allsvenska omgångar är det skarpt läge på allt fler ställe i tabellen. I toppen är det 3-4 lag som har en reell chans på att faktiskt knipa guldet, medan striden om Europaplatserna är ännu hårdare.

Men allra hårdast är kampen längst ner i tabellen. Som bekant ska två lag åka rakt ur Allsvenskan, medan ett tredje lag får kvala för att försöka förnya sitt kontrakt.

Kalmar FF är lite av säsongens negativa utropstecken där den fina startelvan – det finns trots allt en sådan om alla spelare är tillgängliga – inte kommit upp i nivå. 2-2 mot Hammarby senast var ett litet fall framåt, men laget har fortsatt förtvivlat svårt att göra spelmål.

Örebro SK då? Jo, efter en fin trend på sistone har laget skaffat sig ett visst övertag i den nedre regionen av tabellen. Men det är främst på hemmaplan som laget når sin fulla potential. Å andra sidan är truppen extremt spännande med tunga spelare som Filip Rogic och Carlos Strandberg i offensiva nyckelroller.

Ett givet kryss väntar

Kalmar FF har Piotr Johansson, en av sina få ljusglimtar under den här säsongen, på sin skadelista. Det är såklart ett avbräck i ett förhållandevis svagt truppbygge. Dessutom är Filip Sachpekidis och Papa Diouf direkt osäkra till spel. Det återstår att se om dessa båda kan komma till spel.

Örebro SK har gjort sig vana vid att klara sig utan Johan Mårtensson och inte heller i den här matchen finns han med i matchtruppen. Daniel Björkman är därutöver osäker till spel.

Känslan är att bortalaget har ett bra slagläge här, men kanske är underlaget en försvårande faktor? Det finns en hel del tendenser som pekar på att lag som inte är vana vid gräs gör svaga resultat i bortamatcher på gräs.

X (oavgjort) känns som ett klockrent spel till 3,30 gånger insatsen hos Bethard. Vi har svårt att se vilket av lagen som ska kunna vinna här.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 12/8
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.