Speltips inför Kalmar – Hammarby 4/8: Seriens sämsta och bästa offensiv

Spelbloggare Publicerat: 3 augusti 2019

Krisen är total i Kalmar FF och Magnus Pehrsson blir alltmer pressad i sin tränarroll. Smålänningarna ställs härnäst mot formstarka Hammarby på Guldfågeln Arena. Vänder det då?

Annons:

Fem raka förluster. Noll vinster på de nio senaste matcherna. Nere som tredjejumbo, på kvalplatsen, med blott två pinnar ner till såväl GIF Sundsvall som AFC Eskilstuna på nästjumbo- respektive jumboplatsen. Krisen är total i Kalmar FF.

Den som sitter värst till på sin post är tränaren Magnus Pehrsson, som inte alls lyckats med sina senaste uppdrag. Hans kompetens ifrågasätts från flera håll och kanter – och det med all rätt, eller hur?

Nu är det bara en sak det handlar om; att fixa kontraktet. Det är extremt tätt mellan de fyra nederst placerade klubbarna. Varenda liten pinne, liksom de tappade sådana, är av största betydelse för utvecklingen i bottenträsket.

Helt annan jargong är det i Hammarby, som fullständigt kör över allt motstånd för närvarande och med det tagit position i topp tre-, kanske till och med titelstriden. De fyra senaste matcherna har alla plockats full pott i och målskillnaden i dessa är makalösa 20-8.

Förra veckan besökte 08:orna AFC Eskilstuna och vann då med tennissiffrorna sex mål mot ett – trots att motståndarna var de som spräckte matchnollan. Nikola Djurdjic smällde in ett hattrick och blir att se upp med för KFF-försvaret.

20 mål på fyra matcher

Seriens sämsta offensiv mot den i särklass bästa. KFF med 12 fullträffar på 17 matcher och Hammarby med 40 på dito. Så, vad kan vi vänta oss här?

Undertecknad anser faktiskt att Hammarby blivit lite väl stora oddsfavoriter. Kalmar har ändå ett hyfsat försvar och alla allsvenska bortamatcher är att värdera som tuffa. Smålänningarna var nära att plocka en trea senast borta mot Elfsborg, men föll samman totalt i slutfasen av matchen – 1-1 i den 87:e och 1-2 i den 94:e minuten.

Anmärk väl att bröderna Elm, Viktor och Rasmus, ser ut att missa matchen. Avbräck, inte minst defensivt! Den förstnämnda ska, utifrån rapporter, ha en liten möjlighet till speltid.

Men istället för raka skrällspel – Hammarbys form är såklart att beakta – lockar ett måldito…

Från Hammarbys sida kommer det, som alltid, bjudas på show; fart, fläkt och anfallsfotboll. De har, som nämnt, stått för makalösa 20 mål på fyra matcher, men till en viss kostnad kommer det; defensiven. Mål är insläppta i sju raka och minst två till antalet i sex av dessa. Och då borde väl även ett uddlöst KFF kunna pryda målprotokollet?

Att det målas åt båda håll i matchen spelas till 1,64 gånger pengarna hos Mr Green, som ni just nu får ett riktigt fint välkomsterbjudande hos.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00, söndag 4/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.