Speltips inför Malmö FF – AIK 28/10: Markus Rosenbergs sista hemmamatch

Simon Pålsson Publicerat: 28 oktober 2019

Markus Rosenberg gör sin sista allsvenska hemmamatch när Malmö FF möter AIK på måndagskvällen.

Annons:

Det här kunde ha varit ett tårdrypande farväl av den största allsvenska spelaren i modern tid, Markus Rosenberg. Men tack vare att Malmö FF återigen spelar i ett europeiskt gruppspel kommer inte måndagens möte med AIK, hemma på Stadion i Malmö, att vara den sista hemmamatchen som Markus Rosenberg spelar i MFF-tröjan.

Den allra sista matchen blir istället om en dryg månad då Dynamo Kiev kommer på besök i Europa League. Å andra sidan är det här fortfarande den sista allsvenska hemmamatchen som Markus Rosenberg spelar. Vi kan med andra ord räkna med en ganska stor taggning både från honom personligen och från läktarna, där någon form av hyllning nog är att förvänta.

Märk väl att matchen i sig – på ett rent sportsligt och då allsvenskt plan – är oerhört intressant i sig. AIK kommer på besök och frågan är om det här inte rent objektivt är den största, bästa matchen som Allsvenskan kan bjuda på. AIK och Malmö FF har varit konstanter i den allsvenska toppen under hela 2010-talet. Det är de också helt ensamma om att ha varit.

Som guldstriden har artat sig den här säsongen står det också otroligt mycket på spel. Det finns en överhängande risk att förlorarna i den här matchen också missar Europaplatserna. Det vore ett ordentligt nederlag för AIK, men ett ännu större för Europatörstande, ständigt Europahungriga Malmö FF.

Det finns också en liten, liten chans till guld i båda läger men då är det Malmö FF som har den största möjligheten till det. Detta för att man har klart bättre målskillnad. Det ska sägas att MFF är starkt beroende av resultaten i övriga matcher för att kunna gå hela vägen.

Annons:

Malmö FF är favoriter på Stadion

Malmö FF har haft problem med skador på slutet och har fått ställa sin viktigaste spelare Anders Christiansen åt sidan. Nu var han med på lagets sista träning inför AIK-matchen men med tanke på att det väntar match både på lördag och sedan torsdagen därpå kanske han sparas. I övrigt ska man kunna formera sitt bästa lag där Behrang Safari, Rasmus Bengtsson och Markus Rosenberg som alla tre vilades mot FC Lugano i Europa League garanterat tar plats i startelvan igen.

AIK då? Chinedu Obasi drog som bekant korsbandet och missar resten av säsongen. Det betyder också att han med stor sannolikhet inte gör fler allsvenska minuter i sin karriär. I övrigt råder osäkerhet kring Oscar Linnér, Rasmus Lindkvist, Robert Lundström och Nabil Bahoui. AIK tillämpar som bekant sitt ifrågasatta system med stort dunkel kring skadesituationen i laget. Det gör det svårt att veta vilka som faktiskt är redo att spela.

Här förväntar vi oss att Malmö FF för matchen och tar sig an det här med full kraft. Det lär vänta ett stundtals massivt tryck från hemmalaget mot ett lågt stående bortalag. En väntad matchbild som kommer att locka fram hörnor från hemmalaget.

Malmö FF över 4,5 hörnor spelas till ovanligt höga 1,64 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 4,5 hörnor
Odds:  1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 28/10
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 
Annons: