Speltips inför Malmö FF – Dalkurd FF 27/5: Får tränarbytet effekt?

Simon Pålsson Publicerat: 26 maj 2018

Malmö FF tog en välbehövlig trepoängare senast mot BK Häcken och hoppas nu åka vidare på den resan när Dalkurd FF kommer på besök. Utan Azrudin Valentic vid rodret är frågan var Dalkurd FF står just nu.

Den sista allsvenska omgången innan VM-uppehållet ska nu klaras av och på Stadion nere i Malmö kan det bli tal om en urladdning. Malmö FF lär vilja avsluta vårsäsongen på ett bra sätt, för att därigenom gå till vila med bra energi inom spelargruppen.

Som bekant har MFF verkligen inte haft det lätt under våren. Det som såg så väldigt bra ut under försäsongen och under det inledande cupspelet blev senare en rejäl pannkaka både spel- och resultatmässigt. Det hela kulminerade med förlusterna mot Djurgården (cupfinalen) och Trelleborg, vilket också föranledde att Magnus Pehrsson fick lämna posten.

Med Daniel Andersson som tillfällig tränare har Malmö FF åter gått att känna igen så smått. Det finns fortfarande ett par snäpp kvar att hämta, men med tanke på skadeläget lär det dröja innan MFF åter exploderar. Å andra sidan känns skåningarna åter stabila och bör vara ett säkert kort på hemmaplan.

Vad händer egentligen med Dalkurd?

Som allsvensk nykomling stack Dalkurd FF ut ordentligt inför den här säsongen och det var många som hade höga förväntningar på laget. Nu en tredjedel in i säsongen går det att ställa stora frågetecken kring i vilken riktning klubben och laget går. Det såg väldigt lovande ut i inledningen av säsongen, med vinst mot Östersunds FK med hela 3-0, men därefter har det gått tungt. Spelare som Turay och Sugita har visserligen imponerat i ett annars väldigt tunt Dalkurd FF. Det håller inte.

Azrudin Valentic fick också lämna som huvudtränare strax innan helgen och nu är frågan om spelarna tänder till av detta eller om det snarare får en negativ effekt. Med tanke på att det bara återstår en match innan uppehållet lär det bli svårt att få någon effekt av tränarbytet redan nu.

Hur som helst bör Malmö FF, som hemmaslog BK Häcken med stabila 2-0 senast, ha goda möjligheter att ta ytterligare en komfortabel vinst här. Det bör bli en sådan på hemmaplan. Som vanligt är vi och fingrar på ett hörnspel när MFF spelar hemma, men här tror vi att skåningarna löser den vanliga handikapplinan.

Malmö FF -1,5 spelas till 1,95 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Slår MFF nykomlingarna hemma? Betfair ger nu 7,00 gånger pengarna på skånsk vinst. Klicka här för att läsa mer!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 27/5
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.