Speltips inför Malmö FF – GIF Sundsvall 28/5: Klar favorit igen

Simon Pålsson Publicerat: 28 maj 2019

Malmö FF har en stark förmåga att bryta ner sina motståndare på hemmaplan och det är precis vad skåningarna väntas göra med GIF Sundsvall tisdagen den 28 maj.

Annons:

Nu klämmer vi in ytterligare en allsvensk match mitt i veckan då Malmö FF ska kvala till Europa League i sommar. Då krävs det helt enkelt lite pusslande med spelschemat för att få ihop det, varpå MFF nu spelar en match extra under våren. Därmed har laget också bara fått ett par vilodagar sedan vinsten mot AFC Eskilstuna (5-0) i lördags. 

GIF Sundsvall å sin sida spelade mot AIK i fredags och tog då en välbehövlig poäng, 1-1. Det var en meriterande insats som låg till grund för resultatet och det som verkligen bådar gott är att laget inte vek ner sig efter en svagare säsongsinledning. Det är många som ställer sig frågande till om Joel Cedergrens lag verkligen kan prestera på samma höga nivå som förra året, men fredagens match var åtminstone ett litet steg i rätt riktning.

Med det sagt ska laget nu flänga ner till sydliga Skåne för match mot Malmö FF, seriens förmodligen starkaste lag och årets tuffaste bortamatch. Det hade funnits mer överkomliga tillställningar att ta sig an med bara ett par dagars vila i benen. 

Malmö FF växlar upp

Malmö FF saknade Markus Rosenberg, lagets klart bästa spelare, i den senaste matchen mot AFC Eskilstuna men det räckte alltså till en 5-0-vinst oavsett. Den här gången är Markus Rosenberg tillbaka från sin avstängning och stärker laget ytterligare. Däremot spelar inte Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen eller Fouad Bachirou det här mötet. 

Hos gästande GIF Sundsvall är Omar Eddahri, Eric Björkander och Oliver Berg utanför matchtruppen. Det är ett par spelare som hade varit viktiga att få in. Än mer oroväckande är att lagets två bästa aspelare, Linus Hallenius och David Batanero, båda står som osäkra. Det finns en överhängande risk att de vilas inför helgens avslutande omgång av vårsäsongen. 

Malmö FF har varit ruskigt starka på hemmaplan och har inte förlorat på Stadion på över ett år. Uwe Rösler har verkligen fått ordning på MFF sedan han tog över i somras och har nu totalt 67 poäng på sina 29 första allsvenska matcher i MFF. Imponerande.

Här tror vi att GIF Sundsvall får det tufft, men möjligen kan stå emot inledningsvis. MFF har dock en stark förmåga att bryta ner motståndet. Det tror vi på ännu en gång. 

Malmö FF vinner (andra halvlek) till 1,62 gånger såsen hos Betway. 

Annons:   Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Malmö FF vinner (andra halvlek) 
Odds:  1,62  (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  19:00, tisdag 28/5 
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.